Emberek

A Spotlight: Illustrator Jamie Lee Reardin

Anonim

Megkülönböztető és mindig dióhéjban: A kanadai Jamie Lee Reardin művészi illusztrációi nemcsak kis műalkotások, hanem csak néhány jellegzetességű emberek jellemét. Hogy működik és honnan kapja az inspirációját, Jamie Lee egy interjúban elmondta Reardint.

Megkülönböztető stílus: Illustrator Jamie Lee Reardin

Madame.de: Honnan származik az inspiráció?
Jamie Lee Reardin: Valójában sok mindennapi inspirációt kapok. Körülveszek olyan tárgyakat, amelyek szinte beszélnek velem. Az egyszobás lakásom nagy formátumú művészeti könyvek, divatlapok, Disney és Tim Burton, és sok apró dolog, ami boldoggá tesz. Elképzeléseim elsősorban akkor jönnek el hozzám, amikor könyvet írok - ezek a legértékesebb tulajdonságai, és mindig inspirálnak. Könyvek Alexander McQueenról, Tim Walkerről, Tim Burtonról, Walt Disney-ről, Dick Van Dyke-ről, Christian Diorról … Nekem is van egy inspiráló fórum, ami számomra rendkívül fontos. A tekintetem vándorol, ahol gondolatom vagy amikor felnézek a munkámról. Rengeteg időt veszek igénybe, hogy megszervezzem, így minden egyes képen valami olyasmit mutat, ami serkenti a szemem.

Hogyan jellemezné a stílusát?
Figyelembe véve azt a tényt, hogy minden nap úgy éreztem magam, hogy a stílusomat, amit nagyon vonzok, attól függ, hogy milyen hangulatban vagyok, különféle fokú önarcképeknek hívnám az illusztrációimat. Terápiás hatása van rám, hogy kifejezzem magam művészetemen. A rajz az idő múlásával egyfajta öngyógyítás lett számomra. Más emberek "Burtonesque" -nak nevezik a stílusomat, mert a munkáimat nagyon befolyásolja Tim Burton és munkája.
Melyek a kedvenc motívumai?
Lenyűgözött a vonalak és a színek. Az egyetlen löket egyszerűsége, a különböző vastagságú vonalak kombinációja, egy csomó titokzatos csomó - ezek a dolgok annyira inspirálnak engem, még akkor is, ha furcsa hangzik!
Hogy jöttél még rajzolni?
Amikor kicsi voltam, mindig felhívtam a kedvenc Disney karaktert, és rajzkönyveket tanultam. A nyári hónapokban a szüleim művészeti órákra küldtek, és ösztönözték a nőtestvéreimet és engem, hogy kreatívak legyenek. Azt hiszem, ez volt a kezdete az illusztrációk iránti szenvedélyemnek.
Mi a legnagyobb figyelmet fordítod a személy karakterének elfogadására?
A szemek! Mindig úgy érzem, vonzza a sötét füstös szemet. Valami drámai, megragadó és átható tekintet. Amikor új munkát kezdek, először a szemekre összpontosítok. Ők azonnal életre keltik a papírt!
Diorra, DKNY-re, Clinique-re vagy Glossyboxra vonzódtak - mi volt a legizgalmasabb együttműködés eddig?
Őszintén szólva, nehéz megállapítani a döntést, mert a projektek annyira különbözőek voltak. Ezért szeretem a munkámat annyira. Ügyfeleim és projektjeim folyamatosan változnak, ezért mindig új kreatív kihívások és tapasztalatok vannak számomra. Kedvenc ügyfeleim mindig azok, akik bíznak a látomásomban és adnak nekem minden szabadságot. Nagyon szerencsés vagyok, hogy olyan emberekkel dolgoztam együtt, akik arra ösztönöztek, hogy túllépjek a határaimmal, és a képzeletemet a határra helyezzem.

Jamie Lee Reardin rajzai az új Clinique Pop rúzsokra

Jamie Lee Reardin illusztrációi Jamie Lee Reardin nem csak kreatív volt a kozmetikai gyártók számára, hanem a legfontosabb divatmárkákhoz is, mint a Dior. Természetesen a stílus ikonja, Anna Wintour portréja is része. Lásd a videóban, hogy Jamie Lee Reardin néhány percen belül képes aláírni az egyik aláírt illusztrációját.

Jamie Lee Reardin a Glossybox számára A Jamie Lee Reardin egyik legfrissebb projektje a korlátozott "Vive la France" Glossybox kiadvány, amelyet a hagyományos francia vállalatoktól a gyógyszertár márkákba töltenek, és júliusban lesz elérhető. "Ez a doboz szemléltetése számomra a tökéletes lehetőség volt kifejezni elismerésemet egy ilyen gyönyörű ország számára" - mondja a művész az együttműködésről. "Örömmel ünnepelni Franciaországot és a népet ott ilyen módon."

A "Vive la France" fényes dobozban Jamie Lee Reardin vonzotta ezeket a szép motívumokat

Galéria | Kultúra Cat Couture