Emberek

La Philie: Chitin ragyog

Anonim

Mivel kétszer is meg kell néznie: Evelyn Bracklow művész festményeket használ a használt boltozatból származó porcelánra, olyan élethez igaz, hogy a néző először a borzongás áthalad. Az undor: a Bracklow sorozata A Chitin fénye vírusos találatot váltott ki minden releváns művészeti és trendi blogban, valamint több százezer megjegyzést a szociális média oldalakról, mint a Tumblr. Beszéltünk Evelyn Bracklow-val.

Ants on Vintage Porcelain: Evelyn Bracklow sorozat "Chitin's Shine" a La Philie

Egy édes porcelán macska, amelynek hangyaszerű szeme éppen használatban lévő hangyákkal és edényekkel van burkolva, és most már tele van szaggatott hangyákkal: Evelyn Bracklow La Philie művei különös szépséget sugároznak az undor és a lenyűgés között.
Evelyn Bracklow régi porcelánokat vásárol a bolhapiacon, és finoman festeti az eldobott edényeket. Az ujjával el akarja ütni a megtévesztően valódi hangyákat, és attól tart, hogy az úttest a saját karján csúszik.

Madame.de: Hogyan jöttél létre azzal a gondolattal, hogy porcelán edényeket festesz?
Evelyn Bracklow: Az ötlet ebből a munkából egy egyszerű véletlen egybeesésből merült fel, amikor annyira lenyűgözött az, hogy egy óvatlanul elhelyezett padlólemezre, a hangyákra pillantottam, hogy egyszerűen csak ezt a képet akartam "rögzíteni". Félelem, undor, vonzódás és csodálat, csak ez az érzelmek kölcsönhatása, a munka vonzereje.
Ráadásul a hangyák szimbolikusak minden olyan történetre, amelyet a korábban eldobott porcelán darab hordoz vele. Amit eddig tápláltak és részegek, ma a hangyák mindig új formációkban törnek. És tegye láthatóvá a régi számokat …
Hogyan reagálnak az emberek a csészékre és a lemezekre a hangyákkal?
A porcelán sorozatokra reagálva a Chitin csillogása nagyon különböző. A legtöbben lenyűgözik, mert csodálják az ötlet "egyszerűségét" és a türelmét, amelyet minden egyes darabra meg kell tudni. Mások meglehetősen ijesztőek a sorozat számára.
De valójában mindenki lenyűgözi, hogy mennyire reálisak a hangyák. Gyakran megkérdezik tőle, hogyan csalogattam a hangyákat az edényeken és megjavítottam? Milyen kegyetlen … Soha nem csinálnék.
Inni a hangyák festett csészéitől?
Nem.
Mi van legközelebb?

Evelyn Bracklow

Legutóbbi munkámban a hangyák az "egyszerű" hevederről egy kis porcelán figurára térnek át. Macskák, kutyák, lovak … amiket a bolhapiacokon találok. Ismét olyan témákkal foglalkozom, mint a tranziens, a felejtés, az emlékezés. De még nem tudok erről pontosan beszélni, a munka még mindig túl friss.
Ezenkívül a mostani kiállításomért két további falburkolatot készítettem a "LA PHILIE for Rijksstudio" sorozat számára, amelyhez öt Etsy értékesítőt hívtak fel arra, hogy dolgozzanak ki egy objektumot, hogy hangsúlyozzák az Etsy és a Rijksmuseum közötti partnerséget.
Számomra művészként fontos folyamatosan fejlődni. Még mindig sok olyan ötletem van, amelyet megvalósítani és követni akar.
Emellett néhány hónap múlva elvárják a második gyermeket. Aztán itt az ideje megtalálni a megfelelő egyensúlyt az összes olyan feladat és kihívás között, amelyet az élet hoz.
Az Evelyn Bracklow Etsy Store-ban a csodálók egyedi tárgyakat vásárolhatnak, és álmaikat is rendelhetik: LA PHILIE at Etsy

Galéria | Karcsúsító a radikális étrend a művészetben