Utazni

Chicago

Anonim

Frank Lloyd Wright, Renzo Piano, Pablo Picasso: A legnagyobb építészek és művészek elhagyták Chicagót. Az eredmény egy egyedülálló városkép - és így tökéletes háttér a modern, élvezetes életmódhoz.

Felhőkarcolók a Chicago RIver-en.

Nem olyan hektikus, mint New York, emberesebb, mint LA, és valami makacs, amikor válságok leküzdésére. "Chicagó építi - mondta Saul Bellow -, térdelve, eltörölve a törmeléket, és elkezdve." Mit jelent az Amerika harmadik legnagyobb városa elég gyakran. Az ő becenevei, amelyeket kevesebb mint 250 éves történelem során gyűjtött össze, magukért beszélnek: az ország legnagyobb vágóhídja, jazz és blues metropolisz, hús- és burgonyaváros, Eldorado emigráns, Rib Town, felhőkarcolók bölcsője, Ez volt az átrakodás portja gabona és illegális alkohol, és jelenleg otthont a világ legnagyobb árutermék-határidős csere.
Legnagyobb sorsvadászatuk, pusztító tűzvész, amely 1871-ben 100 ezer házat csökkentette a romok számára, megteremtette a Chicago legnagyobb címének feltételeit: az építészek városa.A kataklizmát követő években a félistenek a háztulajdonosok között a hanyatlás romjai közé a huszadik század építészeti csodaországát alakították át. Frank Lloyd Wright eleganciájával, aki körülbelül 30 házat felújított az Oak Park exkluzív lakóövezetében jellegzetes préri stílusával; a Mies van der Rohe egyszerűségével, aki egyszerű acél- és üvegszerkezetet hozott a chicagói folyó partján. A közelmúltban Helmut Jahn követte, aki immortalizálta magát a monumentális épületekkel, mint például az Illinois Building üvegállapota vagy a félköríves Xerox Center.Vagy a berlini csillag építész, Paul Kleihues, aki a Kortárs Művészeti Múzeum hosszú évekbeli rendkívüli múzeumait koronázta.
Chicago látványosságai
Azóta játékosan játszott kulturális versenyt a Chicagói Művészeti Intézettel, amely a közelmúltban jó előre ugrott Renzo Piano hűvös termesztésén keresztül. A Chicago "The Loop" központja, mintha ez nem lenne elég, az 1960-as évek óta egyfajta szabadtéri múzeum lett, az első 32 úttörő szobor - Miróról Calderre - Pablo Picasso 15 méter magas személyes értelmezése Chicagóban.

Vásárlás a Michigan Avenue-n.

A "Loop" a Magnifcent Mile helyszíne is - ez a Michigan Avenue neve, amelyet az összes bevásárló hotspotot találtak.Azok, akik nem csak a hitelkártyáikat ragyognak, lazítanak az egyik számtalan ínyenc címről, amelynek globális repertoárja több mint 70 környék sokszínűségét tükrözi. Vagy sétálhat az egyik új trendi környéken, galériákkal, könyvesboltokkal és sushi bárral.
Michigan-tó
Milyen New York-i Brooklyn és Queens a Bucktown és a Wicker Park a Chicago - európai bevándorló nosztalgia, hogy megérintse. Amikor azonban nyáron elviselhetetlenné válik a város hője, mindenki elmenekül a kobalt kék Lake Michigan egyik 29 strandjára . Van egy show-off a trendi Oak Street Beach-en vagy kerékpározásra, futásra és korcsolyázásra.
A városi apák megbizonyosodtak arról, hogy a 130 park egy része a tó partján fekszik. Az abszolút figurák a 2004-ben megnyitott Millenniumi Park, egy sajátos művészeti műalkotás. Kiemeli az Anish Kapoor ezüstös Cloud Gate-jét, a "The Bean" -t, valószínűleg a legnépszerűbb fotó lehetőséget a városban. És Frank Gehry Pritzker pavilonja, egy látványos szabadtéri színpad, amelynek lábánál a zenés rajongók nyáron kicsomagolják piknikkosarakat, hogy a klasszikus zenét saját módján élvezhessék.

Utazási tippek Chicago

 • HOTEL

  Egy olyan városban, mint Chicago, a választások kemények, ezért itt van a legjobb címek válogatása.

 • A PENINSULA

  Pólushelyzetben, csupán egy kőhajításnyira a Michigan Avenue sugárútjaitól, az 5 csillagos szálloda az elit félsziget kollekciójának különleges vonzerejét nyújtja. Az öt étterem közül a "Shanghai Terrace" az a hely, ahol: A Michigan-tóra néző koktélokat vagy vacsorát a Távol-Keleten, majd a lobbi "Chocolate Bar" édes kísértései követik.
  Dupla 440 Euro, félsziget

 • WALDORF ASTORIA

  Építész Lucien Lagrange a Coco Chanel káprázatosan elegáns ékszereire gondolt, amikor megalkotta a lenyűgöző csillárat a lenyűgöző, 1920-as évekbeli luxus szállodában. 188 szoba modern fényűző stílusban, Elysian Spa & Health Club.
  Dupla kb. 300 euró, wachicago.com

 • PUBLIC CHICAGO

  A Hotel visionárius Ian Schrager egy új szállodacímkét hozott létre a "Public" néven, ami egy új, modern egyszerűséget jelent. Ez azt jelenti, hogy z. B: A vendégek napi 24 órában felvehetik az italokat, snackeket és kozmetikumokat a Public Express Shopban.
  Kétágyas szoba 120 eurótól, publichotels.com

 • PARK HYATT

  Az 5 csillagos szálloda építészete Frank Lloyd Wright és Mies van der Rohe tiszteletére ad otthont.
  Dupla 330 euró, parkhyatt.com

 • FINE FOOD

  Chicago is sokat kínál kulináris szempontból - a legjobb tippeket ebédre és vacsorára.
  Chicago körzetszáma: 001/312

 • ALINEA

  Thomas Kellerrel, a New York-i "Per Se" ínyenc étterem szakácsával együtt a 3 csillagos séf Grant Achatz a legjobb amerikai szakácsok koronájába ült. Kóstoló menük megalkotásakor nyilvánvalóan a molekuláris gasztronómia ihlette. Foglaljon előre!
  1723 N Halsted Street, Tel. 867 01 10

 • GRACE

  Az elismert csúcsminőségű ínyenc étterem konyhájában feltétlenül megéri a magas árakat. A híres séf Curtis Duffy kétféle, 8-12 főből álló menüt kínál: a vegetáriánus "Flora", vagy a hal és a hús a "Fauna" kulcsszó alatt. Milyen szép: itt élvezheti a figyelmet - a mobiltelefonok tilosak.
  652 W Randolph Street, tel. 234 94 94

 • TRU

  Rendszeresek is találkoznak kaviár és pezsgő. Az Anthony Martin séf és a patisseer Gale Gand rendezte, a kóstoló menü díjazott francia finom ételeket kínál - tekintettel Andy Warhol és Gerhard Richter eredetiire.
  676 N Saint Clair Street, Tel. 202 00 01

 • LIBA FOOT

  Az ilyen jellegű "A saját palackot hozó" fő éttermek szokatlan után a vendégnek itt van saját italja. Ez és a város felé vezető hosszú út egyértelműen érdemes. Mind a kilenc kurzus és különösen a desszertek valódi robbanásokat biztosítanak a nyelvben.
  2656 W Lawrence Avenue, Tel. 773 942 75 47

 • STEAKS & CO.

 • CHICAGO CHOP HOUSE

  Azok, akik szeretnek enni húst, mindent el akarnak menni, és megrendeljék a "New York Strip" -t, egy 400-650 grammos nehéz szupersztárat. A több mint 600 legjobb nemzetközi bor közül 30 üveges.
  60 W Ontario Street, Tel. 787 71 00

 • KEEFER ÉTTEREM

  A "hús és burgonya szerelmeseinek" kulináris csodaországa. Különösen népszerű itt a "Surf & Turf", a steak és a homár klasszikus kombinációja.
  20 W Kinzie Street, Tel. 467 95 25

 • tenger gyümölcsei

 • SHAW'S CRABHOUSE

  A finom rákos sütemények híresek, és a réti lámpa király a mustár mousseline-en verődik. Ugyanabban a tető alatt: az "Oyster Bar" egy ízletes snack között.
  21 E Hubbard Street, tel. 527 27 22

 • ACADIA

  A bennfentesek egyetértenek abban, hogy a legjobb Lobster Roll, egy legendás klasszikus, itt van: friss homárhús egy harapásálló kenyérben, finom majonézzel és egy csipetnyi paprikával.
  1639 S Wabash Avenue, Tel. 360 95 00

 • MK AZ ÉTTEREM

  A híres séf Michael Kornick finom halételeket kínál egy régi festékgyár tető alá. Vagy néha bonyolult bar-csípések, mint a homárragasztók, rákos pirítós és fél tucat ostya.
  868 N Franklin Street, Tel. 482 91 79

 • SCENE PONTOK

 • KISVÁROK DINER

  A "Chicago Tribune" szigorú kritikusai egyhangúlag döntöttek: a bogyókból és a büfékből készült sörtékkel a reggelit a földszinti alkalmi vacsorákon (saját pékséggel) a piacra friss saláták, levesek és szendvicsek, a Stephanie Izard este az első emeleten hozza a táblázatot, itt van az első krém.
  820 W Randolph Street, tel. 888 34 55

 • BAR TOMA

  Olaszok nélkül nem működik Chicagóban. Házi tészta, 20 ropogós pizza, remek olasz antipasti és friss jégkrémek szólnak maguknak.
  110 E Pearson Street, Tel. 266 31 10

 • A BRISTOL

  Bucktown egyik legnépszerűbb címe. A vasárnapi tányér itt elakad. A dekoráció legjobban városi eleganciának tekinthető. A konyha középpontjában a mediterrán hangulatú középnyugati konyha tartozik. A menüben azonban olyan szokatlan ételeket is találhat, mint a sült csirke, a spaetzle.
  2152 N Ladies Avenue, tel. 773/862 55 55

 • BARS & CLUBS

 • POPS FOR CHAMPAGNE

  A River Tree Tree Studios alkalmi társalgó 150 pezsgős fajtát kínál. Ezen kívül sok kis tapas, mint a ceviche, prosciutto és a sült osztrigák. Napi élő jazz.
  601 N State Street, tel. 266 76 77

 • madárház

  Ferran Adrià és Grant Achatz az elit koktélklub ötlete volt. Ennek megfelelően kudarcot vallott a kis, finom előételek választéka. Nagyon elegáns!
  9556 W Fulton piac, Tel. 226 08 68

 • DRUMBAR

  A "Raffaello Hotel" tetőjén található a John Hancock épület és a Michigan-tó a 18. emeletről.
  201 E Delaware Place, Tel. 924 25 31

 • A ZÖLD MILL

  Itt van az eredeti 1920-as érzés. Az Al Capone gengszter a legkülönfélébb jazz klubok közé tartozott a városban.
  4802 N Broadway Ave, Tel. 773/878 55 52

 • VÁSÁRLÁS

 • Ikram

  A divatos suttogó Ikram Goldman olyan jól ismert tervezők, mint Azzedine Alaia és Alexander McQueen eklektikus keverékét mutatja be egy ultra-hűvös, kifinomult környezetben és eredeti, nagyon vonzó névtelen alkotásokon és ékszereiken. A must: A finom ökológiai élelmiszerek gyümölcslevek az "Café at Ikram".
  15 E Huron utca, tel. 587 10 00

 • MACY'S STATE STREET

  A dicsőséges Tiffany-pohár kupola alatt nemcsak a divatos óriás repertoár a hétköznapoktól a csúcskategóriás boltokig, mint a híres FAO Black játékőr.
  111 N State Street

 • MÚZEUMOK

 • ART INTITUTE CHICAGO

  A 19. század végén épült épületet egy modern szárny terítette a Renzo Piano terveihez. A világ egyik legnagyobb impresszionista gyűjteménye, valamint a Picasso 250 darabja.
  111 S Michigan Avenue, Mcachicago.org

 • A KORMÁNYZATI MÚZEUM

  Az MCA 1996-ban jött létre Joseph Paul Kleihues berlini építész. Szoborkert, könyvtár, színház, jó étterem és persze kortárs művészet a legjobb. Sol LeWitt, Cindy Sherman és még sok más alkotásával.
  220 E Chicago Avenue, Mcachicago.org

 • FIELD MÚZEUM

  Ha szereted a dinoszauruszokat, a múmiagyűjteményeket és a korai állati csontvázakat, valamint a "Hogyan válnak a gyémántok gyémántokké?", Akkor ez a hely az Ön számára.
  1400 S Lake Shore Drive, fieldmuseum.org

 • TOURS

 • ELSŐ LADY

  Az előadó által vezetett körutazás a Chicagói Építészeti Alapítvány városnézés csónakján (egy-egy pillantással a felhőkarcoló metropolisz csúcspontjaira) olyan nagyszerű, hogy néhány ember kétszer is foglalja őket. Például a naplementében.
  cruisechicago.com

 • FESZTIVÁLOK ÉS EGYÉB

  Tudjon meg többet a blues, a jazz és az élelmiszerfesztiválról, a többi eseményről és a Chicago hasznos tippjeiről a selectchicago.com oldalon

Christine von Pahlen