Utazni

Utazás az északi fényekbe

Anonim

Emlékszel erre az útra sokáig: az északi fények vadászására Finnországban. Az Északi Lights-szezon teljesen lendül. A Glasiglu-tól a mennyei magasságok luxus lakosztályába: az Északi-sarkon található kirándulások legszebb szállodáihoz rendelkezünk.

Az északi fények látásának valószínűsége a késő ősszel, télen és tavasszal nagy.

Poláris lámpák: Fantasztikus látvány a természetben Amíg a német tél várakozásai szerint a melegebb napok várakozásai közé tartozik, most a megfelelő idő, hogy mélyen a havas Finnországba utazhasson. Az Északi Lámpák szezonja teljesen lendül. A téli hónapokban a nap északi sarkköre északon hónapokig nem látható. Csak ebédidőben néhány óra múlva hajlik: a legkedvezőbb feltételek a gyönyörű jelenségért.
Általánosságban a poláris fény a napfeszültségtől függ. A szigorúbb szoláris szelek intenzív és hosszabb égboltot teremtenek. Ezért az északi fények elvben az év bármely szakában történhetnek, de a legjobban a polár éjszakai hónapokban tapasztalták.
Finnország fényűző északra: Glasiglus

Északi fények szobahőmérsékleten: üvegköpenyek Kakslauttanenben

A sarki éjszaka varázslatos idő Lappföldön.A sarkköröktől északra, méteres magas hó, csípő hideg és az északi fények elvarázsolt ragyogása. A Kakslauttanen Arctic Resort Üveg- igloosaiban kényelmesen nézheti a poláris fényt az ágyból. Ha ez túl unalmas számodra, akkor keressen az északi lámpák motorkerékpárral, kutyákkal vagy rénszarvasokkal a havas vadonban. Ár éjszakánként: 190 eurótól. További információ a kétlauttanen.fi oldalon található
Mi okozza az északi fényeket? Az északi fények akkor merülnek fel, ha az elektromosan töltött, napsugaras részecskék és a Föld légkörének gázai találkoznak. A részecskék feltöltése miatt a jelenség csak a mágneses földoszlopokon látható.Az Aurora borealis vagy az északi fények az északi félteke északi fényei, és az Aurora australis vagy a déli fények a déli félteke poláris fényei.
Az északi fények sokféle színben létezhetnek.Ezek eredményeképpen gázok szembesülnek a szoláris részecskékkel. Ez viszont attól függ, hogy milyen magas az ütközés. A látható északi fény 90 és 150 km között van a Föld felszínének felett.
Luxus nyaralás Adler-Augenhöhe-ben

Panorámás kilátás: Eagle's View Suite a Hotel Iso-Syöte-ben

A finn Syöte a Lappföld egyik legszebb nemzeti parkjának közepén fekszik. A dombon hófödte fenyőfák között található az extra osztályú szálloda: a Hotelli Iso-Syöte. Az Eagle View Suite a legmagasabb pont az üdülőhelyen, és az alsó völgybe jut. Vendégként lélegzetelállító kilátás nyílik a látszólag érintetlen természetre. A lakosztály kétszintes, saját jacuzzival rendelkezik.Fényesebb körülmények között az északi fények valószínűleg nem lesznek megfigyelhetők. Ár éjszakánként: 295 eurótól. További információk a szálloda- iososystem.hu honlapon találhatók

Galéria | Utazás A legcsodálatosabb helyek a világon