Utazni

Ismeretlen szépség: Miért az Adelaide a világ egyik legelevenebb városa

Anonim

Sydney, Melbourne, Queensland? Mi a helyzet a nagy metropoliszokkal az Adelaide-szel? Dél-ausztráliai utazás, amely nem csak a sztereotípiákkal tisztít.

Olyan csodálatosan színes: az Adelaide utcáin a kétértelmű lila Jacaranda fákkal

Ismeretlen szépség: Adelaide

Ausztrália déli részén teljesen megalázkodtak: az ottani emberek rendkívül figyelemre méltó munkanélküli egyensúlyt tartogatnak , ami majdnem ijesztő. Hihetetlenül barátságos kezelés, anélkül, hogy bekerülnének. Ha az értékesítési asszisztensek megkérdezik tőled, hogy mi volt a nap, és mit tervezel csinálni, akkor tudod: itt van a MECHANIZMUS nagybetűs. Egy város, amely sokoldalú és tiszta, ahol az emberek nagyon nyugodt és élvezhetik a napokat? Valóban - üdvözöljük Adelaide-ben!

Tökéletesen rendezett: a Tiffany & Co Store Adelaide-ben

" Kid, ha Ausztráliába megy, vigyázz! Élnek veszélyes, nagyon mérgező állatok! "- Az anyámnak van a kvízje" Mit gondolnak a legtöbb ember "Ausztráliáról"? "Nagy bizonyossággal nyert. Először: Amíg nem vagy a sátorban Ausztrália határában, akkor nem kell aggódnia. Egyetlen pókot, kígyót, szalamandert vagy más furcsa állatfajot nem vettem észre utazásom során. Ehelyett a vadon élő Koalas és Kangaroosokat láttam, a nyílt tengeren úsztam a delfinekkel, lazítottam a világ legtisztább tengerpartján, leégettem, ittak 26 (!) Pohár borral, evettek napi két napot, és nem sajnáltam.
Az utazás 19 óra (szinte) a világ másik végéig tart. Az Emiratesnek köszönhetően azonban nem tűnt olyan hosszúnak: hét film később, a szemeim fájtak, de olyan jó voltam, mint a "Down Under" érkezett …
Adelaide-ban, november végén nemcsak a legszebb nyári időjárás (34 fok) várta, hanem egy olyan város is, amely majdnem tökéletesnek tűnt. EccoCaddy túrám során rájöttem, hogy az Adelaide az egyik legtisztább város. Evergreen parkok, kis vízesések, mégis 100 méterre egy bevásárló- és élelmiszerparadicsom.

Fun tények


1. Adelaide az egyházak városa.Minden utcán érzed magad, láthatod azokat, akik hihetetlenül szépnek látszanak a nemes homlokzatoknak köszönhetően.
2. Adelaide a világ harmadik legköltségesebb épülete:az új kórház. Körülbelül 2, 7 milliárd dollár, ez egy igazi "ház a jövő". A robotok bevonják a betegeket a gyógymódba, és egy speciálisan kifejlesztett betegdokumentációs rendszer sok dolgot megkönnyít.
3. Az Adelaide Fringe Fesztivál a világ második legnagyobb művészeti fesztiválja. Februárról márciusra több mint 5000 művész csodálható, és a város eléri a rendkívüli állapotot.
4. Az Adelaide utcáinak rendezése a ping-pong rendszerben történik - még akkor is, ha a kábítószeres emberek, mint én, igazi segítséget nyújtanak!
5. A "Hahndorf" az Adelaide-hegységben a legrégebbi német falu és (természetesen) turisztikai mágnes.
6. 20 perces város: Igen, 20 percen belül elérheti a strandon, a repülőtéren, a kikötőben és a hegyekben - tömegközlekedéssel.

7. Vásároljon este 8-ig? Nem, az Adelaide-ben minden üzlet zárva van 17.00-kor.Késő éjszakai vásárlás a hétvégén este 21-ig.

8. A Koalas megtalálása a fák szélén nem szokatlan - meglepő: hihetetlenül puha és szagú eukaliptusz szaga.
9. Dél-ausztráliai helyet kapott a Lonely Planet Must-utazási célpontjainak 201-re - a Checkmark meg van adva!
10. Adelaide előtt vagy 10, 5 óra, 9, 5 óra vagy 8, 5 óra - attól függően, hogy ki és mikor (télen / valamikor). Crazy: Időközben ott voltam, így a különbség 9, 5 óra volt.

A világ harmadik legköltségesebb épülete: Nehéz elképzelni, hogy ez egy kórház

Delfin úszni, ahogy kellene


Kísértés Vitorlázás Glenlegben, Dél-Ausztrália csodálatos élményt kínál a delfinekkel, ahogy kellene. Semmi köze a medencéhez és a delfinekhez a bordákhoz -, aki megérinti a kecses teremtményeket, vissza a hajóhoz. És ez jó. A nedves ruhákba csomagolt vastag, pontosan 10 másodperc volt ahhoz, hogy a hidegbe ugorva tartsuk a kötelet a vízben, majd valahogy nyugodt maradjunk a hullámokban. Az az érzés, hogy csak egy méterrel a delfint látni lehet leírhatatlan.
By the way: Ha Ön, mint én, nagyon aggódik amiatt, hogy a következő másodpercben egy cápa mosolyog, akkor olyan cápapajzsokkal kell dolgoznia, amelyek olyan elektromágneses mezőt hoznak létre, amely cápákat foszt meg. A biztonság először!

A végső élelmiszer-élmény

Adelaide egy igazi mecca, amikor az élelmiszer. A legjobb: Gluténmentes éttermek, sütőipari termékek stb.Az a kérdés, hogy egy étterem kínál-e gluténmentes alternatívákat is, olyan, mintha megkérnénk egy hentest, ha húsot is elad. A gluténmentes ételek természetesen Dél-Ausztráliában és egy álom számomra - hagyja el a lakomát …
De mi mást eszel a specialitásokkal kapcsolatban? Függetlenül attól, hogy ízletes thaiföldi étel, hamburgerek, afrikai konyha, édességek, mint a cupcakes, a vietnami konyha vagy az olasz éttermek és a kis étkezési helyek Adelaide-ban. Az igazi paradicsom a Központi Élelmiszerpiac, ahol friss regionális specialitásokat vásárolhat, beleértve a mézet, a bort, a halat és a húsokat, valamint a Kangaroo Island szeszesitalokat és a Barossa borokat.

A városból: Adelaide Hills és Barossa

A "Louise" lakásától való kilátás - rosszabb lehet …

Lélegzetelállító táj, szeretet a jó ételekért és a borért - ezekkel a szavakkal leírnám a Barossa-t, ha valaki rám kérdez. 80 pincészet kínál kiváló borválasztékot, wow! Két napig utaztam egy privát vezetővel az Élet egy Carbernet-ből, aki bemutatta a hihetetlen tájat és az ízletes borokat.
A St Hugo -i bor-kóstolás az érzékek élménye - nem csak az íze. A hashtag #viewgoals itt jól illeszkedik. Képzeld el, hatalmas panorámaablakok előtt ülsz, akadálytalan kilátás nyílik a szőlőkre, és fokozatosan próbáld ki a terület legkívánatosabb borait. Hangzik csábító, ugye? Számomra személyesen ez volt az első borkóstoló Dél-Ausztráliában - 26 pohár bort két nap alatt önmagáért kell beszélnie …
St Hugo bemutatja a vörösbor szeszélyes választékát. Nyilvánvaló, bár nem vagyok rajongója a vörös elixírnak, a kedvencem egyértelműen a Cabernet Sauvignon Shiraz 2012 volt.Kissé gyümölcsös, füstös és fűszeres. Röviden: nagyon finom a vörösborra.

A St Hugo minden bizonnyal érdemes egy utaztatni (lumet) jobbra: az értékes és ízletes Shiraz

Az 5 csillagos "The Louise" Hotel 5 csillagos szálloda közvetlenül a szőlőültetvényen helyezkedik el, 15 nemes lakosztállyal rendelkezik, melyek csodálatos kilátást nyújtanak a Barossa-ra és egy vadon élő élményre, amelyre szükség van: igen, nagyobbak Kis állatok Ausztráliában …

Miért van Adelaide?

Adelaide önmagáért beszél. Miért örülök többé, hogy nem Sydney-ben, Melbourne-ben vagy más módon szálltak le? Egy nagyváros önmagáért beszél, de egy olyan város, amelyben az embernek éreznie kell, hogy mindannyiuk közepén áll, és még mindig mélyen nyugodt és nyugodt, még mindig nem gyakori. Nem szabad csak megszabadulnunk az adelaidei lakosok kellemes munka és magánélet egyensúlyától, hanem az élet könnyűségétől is.