Utazni

Citytrip Prága: Tökéletes napok az Arany Városban

Anonim

A XIV. Században Prágát Európa politikai és kulturális központjának tekintették - és mindeddig az Arany Város elvesztette az elragadtatását. A legjobb tippek a tökéletes napokra a moldai metropoliszban.

A Vltavával való izgalom: Prága

IV. Károly császár, Franz Kafka vagy Bedrich Smetana: A prágai személyiségek listája hosszú. A középkori város keskeny utcáiban követheti lépteit - feltéve, hogy nem ül a sok utcai kávézó egyikében, és élvezze a csábítóan illatos különlegességeket, mint a prágai sonka, a csehországi gombóc vagy az édes-édes Trdelník. És természetesen a sör!
Így a prágai kirándulás nem csupán kulináris élvezeteket nyújt Önnek, de nem hagyja figyelmen kívül a kulturális kiemelkedést, itt vannak a top 9 látnivalók, amelyek a teendők listáján szerepelnek.

Prágai látnivalók

 • Prágai vár

  Prága története a kastély építésével kezdődik a 9. században. A város felett magasan fekszik a Hradschin hegyen található komplexum, mely az évszázadok során egyesíti a legkülönbözőbb építészeti stílusokat, és ma a világ legnagyobb zárt kastélyának számít. A csúcspontok: Szent Vitus-székesegyház, királyi palota, a "Golden Lane" és a kiterjedt Gartenalagen.

 • Szent Vitus-székesegyház

  A prágai kastély közepén a Szent Vitus-katedrális, a IV. Károly király által épített gótikus katedrális a 14. században. Az épületet azonban 1929-ben fejezték be. A Szent Vitus-katedrális csúcspontjai: a gazdagon díszített óvárosi kápolna és a szecessziós Alfons Mucha ablak. A korona ékszereket a Szent Vitus-székesegyházban is tartják, de csak különleges alkalmakkor tekinthetők meg.

 • Kolostor Strahov

  Az 1140-ben alapított Strahov kolostor architektúrája egyedülálló. De ne hagyja ki a több mint 800 éves könyvtárat több mint 200.000 könyvvel. Meg lehet csodálni egy orgona által játszott fiatal Mozart tartózkodása alatt Prágában.

 • Prágai Kisváros

  Prágai kisvárost a kastély alatti kerületnek nevezik. Nagyszerű épületek, köztük a barokk Szent Miklós-templom, még mindig tanúskodnak a kerület arisztokrata múltjáról.

 • Károly-híd

  Itt többször sétálni is lehet: A Károly-híd, a város és Európa egyik legrégebbi hídja a 14. századból származik, és számtalan művészt, eladót és természetesen turistát vonz minden nap. Népszerű motívum a szentek és patronok mintegy 30 szobra, beleértve a Nepomuki Szent János szobrát - öt csillagból álló koszorúval.

 • Óvárosi tér

  Itt Prága életét lüktetik: az óvárosi tér a Tyn-templommal, az Ungelt-tel, a városházával és a csillagászati ​​órával, amelyet minden este elindulnak egy csodálkozó ember tömege előtt.

 • rendi Színház

  Színház, amely történelmet írt: A 18. század végén Wolfgang Amadeus Mozart ünnepelte a "Don Giovanni" és a "La clemenza di Tito" operai premierjeit a Prágai Estates Színházban. Ma a színpadot a Prágai Nemzeti Színház játssza.

 • Városi ház

  Gyönyörű szecessziós épület: A prágai por-torony melletti képviseleti ház az egykori királyi udvar helyén áll. 1918. október 28-án itt jelentették be a Csehszlovák Köztársaság alapítását.

 • Zsidó negyed

  A zsidó negyed vagy Josephstadt gazdag történelemmel rendelkezik: a XVIII. Századtól a XVIII. Század végéig a zsidó közösség Prága ezen részén található. Fontos látnivalók: régi új zsinagóga, régi zsidó temető, zsidó ünnepi csarnok és Kafka szülőhelye.

Négy évszak: Hotel Prága központjában
A legjobb kiindulópont egy kiterjedt városnézéshez: a négy évszak a Moldva partján. A híres Károly hídon, közvetlenül a híres Károly-hídon, elegendő történelemmel rendelkezik: a barokktól a modern korig - itt könnyedén járhat az idők között. Négy épület körülveszi a szállodai komplexumot, amely legkorábban a 16. századig nyúlik vissza. De a neoklasszizmus és a reneszánsz elemei is azonosíthatók. És praktikus: Ha belefáradt a városnézésre, pihenhet a 141 szoba egyikében vagy a 20 lakosztály egyikében egy rövid szünetben, hogy élvezze Prága éjszakai életét.

Szoba kilátással: A szálloda a Prágai Four Seasons szállodában

A privát tetőtéri vacsorától, a Moldva folyó legjobb városképi fotózási kurzusáig, vagy akár egy kis csónak-túrára, a Four Seasons Prague sok ászra van a hüvelyében, hogy vendégei különlegesek maradjanak. Ha szeretne pihenni, akkor megtalálja a legjobb lehetőséget a házon belüli gyógyfürdőben.
Végül a CottoCrudo csapat gondoskodik a fizikai jólétről:A 2012 elején újra megnyitott hely egy étterem, egy társalgó és egy bár, és nem fogadja a vendégeket is. Leonardo di Clemente séf modern módon értelmezi az olasz klasszikusokat. A fő hangsúly a nyers (crudo) ételekre főzött (cotto) étel mellett, mint például a különböző halakból és osztrigákból származó sashimi.
Árak: 400 eurótól éjszakánként
További információ: www.fourseasons.com/prague

Galéria | Utazás A világ legszebb helyei