Utazni

City Guide: Budapest

Anonim

Mostanában sok minden történik Budapesten. A szecessziós paloták régi világvilága találkozik hűvös üzletekkel és elegáns bárral. És a konyha is ünnepli (gulyásmentes) új könnyedséget

Időátmenet Buda és Pest között
A nagy Ephraim Kishon Budapesten született és ott nőtt fel. Bár később Izraelt otthonosnak tekintette, örökké tartotta lelkében a magyar főváros különleges folyékonyságát: a finom humor keveréke és a csendes melankóliája, amelyet mindenki úgy érzi, amikor először jön a városba. A századfordulóban, a polgári fogadóban és a hagyományos termálfürdõk kávéházaiban él. És még egy séta a Budai Várnegyed - a város egy fele -, amely hasonlít a Halászbástya, a Mátyás-templom és a Nemzeti Galéria szabadtéri múzeumára, mindez úgy tűnik, hogy ugyanaz.
Különböző a Duna ellentétes partján: itt Pest sok új arcot mutat. A trendi üzletek és trendi design hotelek lenyűgözik a szecessziós paloták időtlen eleganciáját az Andrássy úton. És új kulináris szálakat is találnak: egyre több hűvös kávézó és bisztró található a nosztalgikus kávéházak mellett. A helyi receptekkel újszerűen alkalmazkodik az egzotikus kompozíciók kísérletezéséhez. Gulyás és hegedű nélkül. A távozás legszélsőségesebb példája az Elisabethstadt vagy a VII. Kerületi felfedezése, mint új jelenetkörnyezet.Amíg a zsidó élet modern módon újragondolódik, a szeszélyes szecessziós épületek morbid felépítése fiatal izgalmaként szolgál a háttérben az izgalmas, néha rohanó kocsmák számára. Nyilvánvalóan sikeres: A "Szimpla" kultuszbárnak már van egy húga Berlin-Friedrichshainben.
Christine von Pahlen

Galéria | Citytrip Budapest