Utazni

Jég vezet a téli csodaországban

Anonim

Felejthetetlen élmények az Északi-sarkkörön: Az új Jaguar Land Rover Ice Akadémia nagyjából minden, kivéve, amit várunk. A felülvizsgálat.

Kihívás: Megtanulják, hogyan tudják ügyesen elhaladni a sarkok körül anélkül, hogy elveszítenék az autó irányítását

kalandvágy

Ott kell menned

Ez a legszebb lakás Dél-Németországban

hotel

Túlságosan ritkán merészel kitörni a szokásaidból, és kipróbálni valami szokatlan és új dolgot. Spa nyaralás? Szép, de egyszerű. Aktív nyaralás? Izgalmas, de többször próbált is. Mit szólna egy rövid utazáshoz a svédek leginkább "meleg szívű" tájjába Lappföldön és egy jégvezető élményt a legújabb autókkal? Természetesen a kormányt a saját kezébe veszi. A 2017-es Arjeplog-i meglévő Jaguar Land Rover Ice Akadémián mentünk, és nem csak sokat tanultunk az autókról, amikor jégen hajtottunk.
Ön autó rajongó vagy? Akkor ne hagyja ki a repülő autók futurisztikus fotósorozatait.
A tartomány valahol a semmiből Svédország északi részén és Lappföld tartományban Arjeplog városa. Elég nagy ahhoz, hogy egy akadémiát építsenek egy nagy tó közelében, ahol kipróbálhatja egyes autók téli teljesítményét. Örömmel töltöttük el a Jaguar F-Pace, a Jaguar F-Type és a Range Rover Sportot a jégen. Ez nem valószínű, hogy a legtöbb emberhez igaz, mint nekünk az elején, de megnyugtathatjuk: már tudjuk, mi lesz az új kedvenc autója.
Két egész napot híres profi versenyzők, termék oktatók és vezetői oktatók mutattak be a DSC ( Dynamic Stability Control, esetünkben az EPS) hatására a jégen történő vezetés során, és hogy hogyan tartsuk biztonságban az autót képes irányítani, anélkül, hogy több hó bank.

Ajjaj! Miután az úgynevezett "hóbiztosok" átmentek, a Jaguar F-Type már nem tud segíteni (kiderül, hogy …)

DSC - Az óra szója Mit jelent a DSC?Rendszerint a DSC-t vezetjük, ami azt jelenti, hogy ha egy autó veszélyben van a nedves vagy csúszós utak miatt, a DSC villámgyorsan reagál és ellensúlyozza. A motorteljesítmény itt fojtott, és a kerekek egyenként fékeznek. Ha most kikapcsolja a funkciót, az autó nehéz vagy lehetetlen vezérelni. Ha gyorsan haladsz egy csúszós úton, a farok elfordul és az autó megfordul. A profi az autóban tarthatja a széleit, és elkezd "sodródni". A sodródás az autó kereszteződése, ahol a kerekek forognak - a jégen ez gyorsabb, mint a kívánt. Az egész célja azonban az, hogy a kocsit a jobb oldali pályára irányítsa, anélkül, hogy a karokat a kormánykerék elfordításával elhúzná.
Nem függ a sebességtől

Amikor a jégre sodródik, nem számít, milyen gyorsan haladsz, de elérjük a megfelelő sebességet és mindenekelőtt a tartást. Különböző pályákon megtudtuk, hogyan viselkedik a görbületek szöge a sebességgel: Mielőtt a 180 fokos fordulat: a láb a féken! Kanyarodáskor azonban a gázpedált le lehet lépni, de a kormánykereket meg kell tartani. Itt felfedezzük az első nehézséget: az ellenfelek nem olyan egyszerűek, mint amilyennek hangzik.

Egy autó oszlopban minden nap elment a fagyott tóhoz. A belső tér is látható (jobbra)

Dinamikus slalom és precíziós sodródás
A különböző vezetési technikák nem csak segítenek megérteni az autó viselkedését, hanem a vezetési készségünk optimalizálását is. A Dinamikus Slalom célja, hogy a sima kormánykerék mozgását csúszós utakon végezze, és hagyja, hogy az autó csússzon, miközben a pontosság elhajításában döntő fontosságú az optimális sebesség és az autó aránya a görbe irányába. Megjegyezném!
kereslet

Cozy: A vezetési gyakorlatok között pihenés volt a Jaguar Land Rover Akadémián

Stuart Clarke vezetői profi és versenyautó szakértő mindig kapcsolatba léptetett velünk a walkie-talkie-val, és pontosan azt figyeltük, amit rosszul csináltunk vezetés közben. Annak oka, hogy megkérdezze az autós ügyvédjét néhány kérdést:
Madame.de: Mi a nehézség a sodródásban?
Stuart Clarke: A nehézség az, hogy az autót stabilan, jégen tartja. Hasonlóképpen a fékezés természetesen nagyon nehéz a felület miatt. Az emberek általában túl későn reagálnak.
Milyen hibákat csinálsz gyakran az elején?
Stuart Clarke: Nagy hiba van a sarkokban túl gyorsan. Ennek eredményeképpen kétségbeesetten megpróbálja megtörni a kocsit ahelyett, hogy önmagát forgatja. A túlfutó is gyakori kezdeti hiba.
A jégen való vezetésnek van valami köze a saját vezetési képességéhez?

Stuart Clarke: Hadd tegyem ezt így: Ön nagyobb önbizalmat kap a vezetési stílusában. Megtanítjuk az embereket, hogy gyorsan fékezzenek és megmutassák Önnek, hogyan viselkedik az autó csúszós utakon. Különböző gyakorlatok, mint pl. A csúszás a körben és a slalom lovaglási segítség.
Mi a célja a 2 napos tapasztalatnak?
Stuart Clarke: Először csodálatos időre van szüksége, és természetesen élvezni fogja az egész látványt. Minden résztvevő kezdetben egy másik szinten van. Tehát ha úgy érzed, hogy optimalizáltad a vezetési képességedet: tökéletes! Természetesen új vezetési képességeket szeretnénk adni, amelyeket soha nem használtál. Ez magában foglalja az autó vezetését kormánykerék nélkül is.

Mi a helyzet a sötétedővel és a #landroverrel?