Utazni

Basel város útmutató

Anonim

Kicsi, de nem tartományi. Régi, de nem régimódi: a svájci város a nemzetközi színtéren a legforróbb hely, idilli oázis egyben.

Legyen szó akár az életről, a kijárásról, a vásárlásról, akár a megtekintésről - a MADAME nagy bennfentes tippeket tár fel a következő városi szünetre Baselben.

Basel varázsa
Vannak galériák minden utcasarkon, művészek által tervezett szállodai szobák, a múzeum közepén rendezett finom ételek, a falakon lévő képek kocsmák, amelyek a gyűjtők szívét gyorsabban verják, mintegy 40 múzeumot és egy maroknyi csodálatos magángyűjteményt?
Bázel lélegzik művészet! Ez az élet elixírje, és úgy néz ki, mint egy világító tűzijáték az idilli városban.Tavasszal a kulturális színfoltosok (és itt egyszerűen a szokásosnál is) megváltoztatják helyüket: a meleg napok művészek találkozóhelyeit sörkertek és Rheinter fajták váltják fel a díszes design éttermek és a hagyományos Beizli helyett. Az egyik a Röschti, a Geschnetzeltem és egy pohár Fendant a Rauschenberg és Rauch, a következő Art Basel és a legendás árak válság idején.
A bázeli oktatási állampolgárok azonban semmit sem hoznak a többiekből. Végül is olyan régi városokban élsz, amely a régi értékeken alapul: 550 éve egyetemi végzettséggel, Rotterdam Erasmus számára intellektuális otthonával, amelyben Holbein szenvedélyesen festett. A Nobel-díjas Heinrich Böll regényeket írt kedvenc asztalára a legendás Kafihus "Zum Isaak" -on a Münsterplatzban. Általánosságban, az óváros: Ez az egyik legszebb és ép Európában. Építészetük izgalmas arccal rendelkezik a tiszteletre méltó és az avantgárd között.
Mint az impozáns katedrális - egy román-gótikus, csodálatos épület, amely mindenütt látható. Ott a Jean Tinguely csodálatosan őrült-játékos mobil szobái - mint a híres " Fasnachtsbrunnen " a városi színház közelében. A két bázeli csillagos építész, a Herzog & de Meuron, akiknek itt van a bázisuk, szintén alakítják a térség megjelenését. A Weil am Rhein városon kívül a Vitra Campus zászlóshajó-projektje egy ékszerdobozzal bővült: egy látványos bemutatóterem komplexum a designer bútorok számára, amely házakból áll egymásba és egymás fölé.
Vissza a központba: A skarlátvárosi csarnok előtt gyönyörű falfestményekkel a színes és élénk nyüzsgést a gyümölcs- és zöldségpiacon töltik.Bázel a flaneurák városa. Szeretnek költözni egy latte macchiato után a Barfüsserplatz egyik járda kávézóján St. Alban-Vorstadt felé. A festői, fasoros házak számos kis butikot, eredeti antik üzletek és természetesen a leghíresebb művészeti galériák egy része.Innen csak néhány percre van a Rajna, amely elválasztja a Gross-von Kleinbaselt. Kényelmesen mozoghat a másik bank hidak egyikén egy fenyő-zöld Trämli mellett, vagy hagyományosan átkelhet a folyón egy kompon, hogy élvezze Kleinbasel mennyei békét és a Rajna túloldalán lévő régi patrícius házak grandiózus látványát,
Szép élet
A Teufelhof
A 27 szoba és öt lakosztály közül néhány lakható műalkotások - művészek váltakozásával. De ugyanolyan fontos, mint az egyedülálló életmód együttes művészi kialakítása, az a különféle színvonalú életminőség. A "Weinstube" étteremben, a kávézóban, az ínyenc étteremben és a házon belüli kis színházban. Kétágyas szoba kb. 145 euró.
Grand Hotel Les Trois Rois
Egy történelmi fogadóból, melynek 300 éve az utazásszervezők otthont adtak, Európa egyik legkülönlegesebb nagy szállodája alakult ki. A nagyszerű felújításoknak köszönhetően soha nem veszítette el a ragyogását. Még a finomabb régiségeket és a közelmúltban hozzáadott művészi műtárgyakat hangsúlyozzák. Nagyon vonzó: a 250 négyzetméteres Art Deco lakosztály. És még Picasso és a királynő a házi készítésű karácsonyi szarvasgombákról is szórakozott. Kétágyas szoba 324 eurótól.

Bázel éjszaka

Krafft
Nevezetes vendég, mint például Hermann Hesse és Roy Lichtenstein járultak hozzá a szálloda intézmény hírnevéhez. Megengedett, a 52 szoba egy része meglehetősen kicsi, de Vitra design bútorokkal díszített. És van egy bőséges méretű szoba, ahol a vendégek találkoznak reggeli, ebéd és vacsora. Kétágyas szoba 185 eurótól.
Au Violon
Az épület 1000 éves, sokat tapasztalt. Történetét templomként, kolostorként és börtönként dokumentálják. Több mint tíz éve 20 egyszerű, elegáns szoba és egy jó söröző található. DZ körülbelül 130 euró.
Egyél elegáns
Bel Étage
Az egyik egy esti kettőt élvez egy tökéletesen színezett nappali hangulatban. A hosszú, fehérvirágos asztalok egzotikus ételeket szolgálnak fel, mint a John Dory, kókuszdiagram, mangó ravioli.
bonviván
Andreas Schürmann lecsúszott - mint egy tucat, magasan díszített konyhai pápa előtte. Ahelyett, hogy a kulacsok és a csillagok által okozott kulináris nyomás alá helyezést tett volna, egyszerű és egyszerű konyhaként teszi magát és rendes vendégét. Ez azt jelenti, hogy hétfőn, szerdán, csütörtökön és szombaton húsokat, halat kedden és pénteken, és vegetáriánus szerdánként.
Eoipso
A nap folyamán az egykori gázgyár magas építészeti konstrukciója alkalmi kávézó bisztróként jelenik meg. Este, amikor az asztalok, amelyek fehér színűek, a gyertyafényben ragyognak, finom, fantáziadús, piaci friss konyhai biztosítékokat találnak az elegáns környezetben. A tippünk: Richy Mayer séf kreatív ötfogásos menüje.
Nagyon divatos
Stucki
Miután a konyhai guru Tanja Grandits átvette, a város egyik legrégibb gasztronómiai sarokköve belső és külső átalakuláson megy keresztül. Jelentősen korszerűbb a dekoráció, a konyhában, amely akkoriban klasszikusabb volt, szintén a távol-keleti fúziók felé irányult. Mindig szem előtt tartsa mindazt, amit a bázeli multikulturális hátország kínál friss termékek tekintetében.
Les Garecons
A Badischer Bahnhof modern stílusú sörözője nem csak a turisták körüli utazást kívánja átszállni. A menü olyan, mint egy nemzetközi nagy túra: a Coq au vin-tól a Tafelspitzig a citromfűvel rendelkező Minestrone-ig.
Osteria Aqua
Az egykori vízmű ma kulináris Gesamtkunstwerk. A bárból szilárd toszkán ételeket nézhet a nyitott konyhában. Ebédidőben, mint kisebb választék megfizethető áron, este egy kicsit drágább, és ennek megfelelően nagyobb igényeket támaszt. A társalgóban találkozhat egy italra vagy alkalmi DJ-zenére.
Art ülések
Bodega a csokorhoz
A Művészeti Bázeli asztalnál itt egy igazi szerencsétlenség. Ugyanakkor időben történő foglalás sürgősen szükséges. A bankárok, a bon vivants és a művészgyűjtők egymás mellett étkeznek a kiváló olasz stílusú konyha reményében. Az alatta marad az első emeleten lévő asztaloknál.
Chez Donati
A falakon a kortárs művészet lóg, a lemezeken - a nemes muránói csillárok körében - mediterrán klasszikusok, mint az Ossobuco, a Vitello Tonnato és a vaj és a zsálya tagliatellei. Minden - beleértve a szolgáltatást is - a legmagasabb szintű. Ne hagyja ki: a legjobb tiramisu a városban!
Cargo Bar
Kultbár a Rajnai parton és az alternatív művészeti színtér találkozója. Egy pohár a nagy üzlet előtt, egy éjszakai kávézó egy fárasztó nap után a vásáron, pihentető ital, mint egy kifinomult vernissage kiterjesztése. Mindezt nyugodt környezetben, barátok és kollégák között.
Művészet és konyha

Középső híd és Bázel vízpartja.

Puppenhausmuseum
Miután ránézett a régi babaházakra, várakozással tekintek a nosztalgikus kulturális templom bisztró-bár kávézójában. A modern környezetben hangsúlyt helyeznek a könnyű szezonális ételekre, például színes salátákra és fantáziadús szendvicsekre.
Kulturális Múzeum
A vasárnapi reggel csúcspontja a Néprajzi Múzeumban egy illatos vasárnapi sült a "Rollerhof" -on. A múzeum éttermeinek, az Astrid és a Dominic Lambelet házigazdái kóstolgatva olyan süteményekkel, mint a párolt borjúvér, sült sült zöldségekkel.
Kunsthalle
Az 1872-es megnyitása óta itt látható a kortárs művészet. Közben megosztja a helyet a Svájci Építészeti Múzeummal (SAM) és egy kávézó-étteremmel, amely ugyanolyan népszerű a helyiek és a művészet nemzetközi tagjaival szemben.
Schaulager
Nem múzeum, hanem egyfajta bemutatóterem az Emanuel Hoffmann Alapítvány által ki nem mutatott művek számára. Ez a rész csak a kutatás és a tanítás számára nyitott. A Herzog & de Meuron által tervezett építmény parterreje és alagsorában különleges kiállításokon vehetnek részt (amelyek során a Bookshop és a Designcafé is megtalálható).
Egy italt
A hajó
Az egykori kompon hűvös, retro-elegáns légkörben uralkodik. Bárral és étteremmel a fedélzeten, szórakozóhelyen és a hangszeren a hajó hasán van. Rendszeres élő koncertek.
Bar Rouge
A Messeturm legfelső emeletén a piros színek dominálnak, tökéletes hely az italok, a zene és a kis beszélgetések számára, valamint a világos Bázel egyedülálló gyönyörű kilátása.
Kultúra Floss
A Mittlere Brücke előtt horgonyzó rafton az emberek találkoznak nyáron italok, táncok és zenés rendezvények lebonyolítására.
Vásárlás öröm
Állítsa be a pezsgőt
A koncepciós boltjának hűvös kialakításában a Corinne Grüter letölti a felső címkéket a mennyezetről, mint a Haltbar vagy a svéd Tigris. Az ügyfelek elkényeztetik Önt kávéval, borral és jó zenével.
Xocolatl
A csokoládé szakértő Maren Gnädinger teljesíti az összes édes kívánságot. Ha nem találja meg azt, amit 500 csokoládéfajta között keres, körülbelül 50 inni csokoládé közül választhat. Vagy egy csokoládé kóstolás, hogy megkóstolhasson.
Édes Bázel
A vicces színű cukorkák és az eredeti mintás cukorkák nem fegyelmezett kalóriaszámlálók.
Nézd a művészetet
Tinguely Múzeum
A város leghíresebb fia. A "Robot Dreams" kiállítás az ember és a gép közötti kapcsolatot szenteli, mintegy 50 szokatlan kiállítással. Június 9-12.
Art Museum
A 20. század művészei között: Braque, Picasso, Léger. A régi mesterek között: Matthias Grünewald és a Holbein család. A bejáratnál: Auguste Rodin "Calais polgárai".
Kortárs Művészeti Múzeum
A Rajna partján lévő nagyméretű, könnyű zenekar kiváló helyszínt kínál olyan művészek számára, mint a Beuys, Andy Warhol, Penck vagy Carl Andre.
Cartoon Museum
A bázeli építészeti duó Herzog & de Meuron tervezte a késő gótikus épület átalakítását. Temetőre és eredeti 20. századi karikatúrákra vonatkozik.
Beyeler Alapítvány
Ernst Beyeler magángyűjteménye a klasszikus modernizmus abszolút csúcspontja. Csak a legjobbakat mutatja. Picassótól, Monettól és Giacomettitól Baconig. Az épületet Renzo Piano csillag építész készítette.
Galéria Nyomtatás
A bázeli galéria jelenetének egyik kreatív elméje, a Diego Stampa képviseli az avantgárd nemzetközi művészt. Első osztályú művészeti könyveket és fotókönyveket ad el könyvesboltjában.

Art Basel 2014

kulturális események
Art Basel
A legfontosabb nemzetközi művészeti vásár 2015. június 18. és 21. között zajlik.
Off Beat Jazz
Évente egyszer Basel a nemzetközi jazz közösség középpontjába kerül. Különböző helyszíneken kifinomult élő koncertek vannak.