Utazni

Innsbruck

Anonim

Az építészeti magassági repüléseknek köszönhetően az elmúlt tíz évben az olaszországi diákoktól és olimpiai városoktól az ingbrucki zsebméretű kozmopolita városig fejlődött ki. Különös vonzerejük: a Habsburgok és a modern élet kőfaragott emlékeinek együttélése

Innsbruckban a történelmi épületek megfelelnek a modern életnek - izgalmas keverék.

Ma nem lehet elképzelni az elektronikus média nélküli világot. Hogy léteztek és hogyan működtek hírgazdálkodási rendszerük 500 évvel ezelőtt, Innsbruckban tanulják meg a Herzog-Friedrich-Straße sétát.
Majdnem minden ház csúszott a nyílásba, minden oldalról üvegezett ablakkal. A legcsodálatosabb, az Arany tető díszített 2657 tűzzel aranyozott zsindely volt abban az időben a magánlakás a császár Maximilian.Kedvenc helyszínén olyan színházi társaságokban, zsonglőrökben és lovagi játékokban élvezte a színjátszást, miközben a nyílt nyílászárók között pletykáltak.
Innsbruck látnivalói
Hogy az óváros annyira gazdag látnivalókban van, a mulatságos Habsburgerek só- és ezüst által finanszírozott épített dühe miatt, aki - de hiába - azt álmodta, hogy az egyik észak-déli Európa egyik fő útvonala a Szent Római Birodalom szívében helyezkedik el tenni.
Végül is Augsburgból Velencébe utazás kilenc hetet vett igénybe, és az Innsbruck többek között a híddal fizetett - attól a ténytől, hogy 1374 méteren a Brenner volt a legalacsonyabb kereszteződés északról a Keleti Alpok déli részén. Az a tény, hogy zarándokok, kereskedők, lovagok és intellektuális nagyok, mint Mozart, Hans Christian Andersen és Goethe rendszeresen megálltak Innsbruckban, a város számos történelmi kocsmáján tanúskodnak.
Olimpia
A turizmus valódi története csak a 19. században indult meg a vasút építésével, majd a hatvanas években a Brenner-autópálya és az Innsbruck olimpiai városként betöltött szerepe, amely kétszer - 1964-ben és 1976-ban - nemzetközi közönséget vonzott.
Zaha Hadid

Futurisztikus: a Bergisel síugró.

Az Innsbruckers 2002-ben azonban egy új jövőbe lépett, amikor Zaha Hadid világhírű építésze felismerte a Bergisel síugrás futurisztikus tornyát, amely az ausztrál tetőt kvázi az egyik napról a másikra. Az új dolgok vágya felébredt és további kihívásokat keresett. A francia építész, Dominique Perrault a következő lépést követte a városi városháza galériáiban, az újonnan épített adminisztrációs torony lábánál, mielőtt 2007-ben Zaha Hadid újabb építészeti nyilatkozatot tett volna az űrrepülőgéphez hasonló Hungerburgi felvonó-bázisállomással.
Három évvel később megnyílt a szupermodern Kaufhaus Tyrol, és néhány hónapja egy modern design hotel a vasútállomáson versenyzett a nyugodt történelmi fogadókkal. A nemzetközi címkékkel ellátott tervezőüzletek, az innovatív koncepcióboltok, a városháza tetején lévő divatos bár és a modern alpesi konyha alapját képező, hűvös Zeitgeist bisztrók teremtik izgalmas párkapcsolatot a rd-k-dinasztia romantikus emlékeihez minden nap,
karwendel
Ennek a csodálatos alpesi városnak a legnagyobb admirális kártyája az a tény, hogy a kavicsokat a középkori autópályán a Karwendel- hegység 2000 méteres csúcsán kevesebb, mint fél óra alatt el lehet vinni. Mint egy Ganghofer film hátterében, a hegyek szilárdan irányítják a várost. Görgők télen A korábbi olimpiai síelők és a síbuszok világ-elitének síelők a Bergisel éves kirakására. Nyáron a hegymászók és hegyi kerékpárosok paradicsoma.
És a botanikusok vágya: A Patscherkofelbahn hegyi állomása mellett látható az Alpokkertben, mennyire gazdag a gyönyörű világrész a természettel.

Utazási tippek Innsbruck

 • HOTEL

  Szállodánk ajánlásai Innsbrucknak.

 • ADLER'S HOTEL

  Beszélgetés a városról: A modern dizájnhotel megnyitása a felhőkarcoló felső hat emeletén, a vasútállomás közelében, a bár a város hotspotja. Nagy koktélok, kilátással a városra és a hegyekre az öt méter magas üvegfrontokon, az élőzene és a DJ-k egy nyugodt légkört biztosítanak. A sötét fa, a loden és a tiroli országos szőnyegek a modern Alpesi varázst a 75 szobából és lakosztályból kóstolják el.
  Kétágyas 135 euró, deradler.com

 • BLACK EAGLE

  Az óváros szélén álló régi patrícius ház a Maximilian idejében a császári istállókat ültette át. Az Ultsch szállodai család, amely portfóliójában is szerepel a "sas", a negyedik generációban stílusos romantikus hotelként vezet. A 42 szobának többsége hagyományosan tiroli stílusú. Útközben az új korszakban: Versace-stílusú lakosztály Swarovski-féle glamour a fürdőszobákban. Még a földre: a régi Bürgerstuben, a boltíves pince és a jó regionális konyha.
  Kétágyas 108 Euro, deradler.com

 • GOLDEN EAGLE

  Hagyomány és jó ételeket tartottak fenn a történelmi hostelben 600 éve, amit Goethe, Mozart és Ludwig II értékelt. Különösen népszerű: az Andreas Hofer Suite és a Mozart Room. A vendég kertben a tiroli specialitásokat a nyári kertben szolgálják fel. Ebben az évszakban hangos lehet a központi sétálóutcában.
  Dupla 140 euró, goldeneradler.com

 • PARKHOTEL IGLS

  Öt kilométerre Innsbrucktól délre, egy 900 m tengerszint feletti fennsíkon, a híres egészségügyi központ 51 szobát kínál modern Mayr orvoslásnak. Azok, akik az egy-vagy kéthetes gyógyulást foglalják el, elegendő időt kapnak a tiroli fővárosba való kirándulásokra.
  138 Eurotól. P. a kétágyas szobában, parkhotel-igls.at

 • FINE FOOD

  A kulináris csúcspontok Innsbruckban.
  Innsbruck körzetszáma: 0043/512

 • Schindler

  A kávézó, az étterem és a bár sikeres kombinációja, az ebédidőben az Innsbruck üzleti világa a bárban elfogyasztott snacket kínál, mások pedig gasztro tapaszokból készültek. Esténként a "Cuisine Naturelle" mottó alatt három menüből álló menü kerül a menübe, és szombaton élő zenét kínálnak a túrákhoz.
  Mária Terézia Str. 31, Tel. 56 69 69

 • SEAT WELL

  A kreatív konyhás tündérek Irmgard Sitzwohl és Elisabeth Geisler füstölt tiroli mediterrán tapintással, pl. A nyúl és a saláta között a polipka vagy a kordon bleu. Mindez az új városfórum első emeletén. A földszinten házi készítésű finomságokat és napi különlegességeket kínálnak a Geislerei elvihetőségén.
  City Forum 1, Tel. 56 28 88

 • DA PEPPINO

  A Pino Marchese egy családi trattoria hangulatát közvetíti. A tészta klasszikusok ugyanolyan jó ízűek, mint a Gault-Millau elismert kreatív kompozíciók, amelyek naponta friss halak és tenger gyümölcsei alapján készülnek. Innsbruck zászlóshajója olaszul csak este nyit.
  Kirschentalgasse 6, Tel. 27 56 99

 • Lichtblick

  Az új városházának hetedik emeletén étkezhet a hegyekről. Ebédidőben ízletes ételek, például garnélarák és fésűkagyló duálban salátán. Este felszeleteljük az ételeket: sok jó bor van a rózsaszín sült szarvasmarhával, az üveg mellett is. Vagy kézzel szedett palackok, z. Például Château Mouton Rothschild 2004-ben 380 euróért.
  Mária Terézia Str. 18, Tel. 56 65 50

 • A MILL

  Az út érdemes, taxi vagy GPS. A konyha megáll a Mutters üzleti park bejáratánál, amely egy modern vidéki házban berendezett "malom" -ot ígér. Az à la carte étlapot választja, vagy meglepte egy négy- vagy nyolckezes menü. A Kacar séf Tamer könnyedén főz, mint a sárgásfilé spárga raguval. Desszertként rizik az alma réteget.
  Gärberbach 2, Tel. 57 01 63

 • tiroli

  A tiroli konyha nem kell elrejteni - itt megtalálja a legjobb hagyományos finomságokat.

 • OTTO BURG

  Egy középkori védelmi toronyban, a modern stílusú parterre tiroli ételeket kínál mediterrán tapintással. Az első és a második emeleten lévő hangulatos, régi szobákban a menüben dominálnak a finomságok, mint a sütőtök gulyás vajas spaetzle-del vagy a szalonnagombóccal és alma vörös káposztával.
  Herzog-Friedrich-Str. 1, Tel. 58 43 38

 • BORHÁZ HAPP

  Mivel ezen a ponton - az Arany Tetőre tekintettel - először vendégeket fogadtak, már több száz év telt el. A konyha: otthoni stílus. Az olyan specialitásokkal, mint a házi füstölt libamell, az Ochsentafelspitz grillezett mártással vagy a Kaiserschmarrn.
  Herzog-Friedrich-Str. 14, tel. 58 29 80

 • SCHÖNECK HOSTEL

  Természetesen a hagyományos receptek szerint tökéletesen készítik: fekete puding savanyú káposzta, bécsi juice gulyás petrezselymes burgonyával. Az otthoni szakácsok számára Alfred Miller séf készen áll a "Cooking for Friends" című könyvére. És olyan finomságok, mint a bécsi zselé, a szopós malac bélszín vagy a kacsa.
  Weiherburggasse 6, Tel. 27 27 28

 • kávéház

  Milyen lenne egy utazás Ausztriába kávéház látogatás nélkül? Innsbruck legjobb kávéházai.

 • CAFE SACHER

  Bécsben, Salzburgban vagy Innsbruckban: a "Sacher" önmagához marad. A tiroli fővárosban - a császári Hofburg tetején - császári tekintetben is látható. A kávézóban megrendelhető az eredeti Sacher torta, vagy a legendás Sacher kolbász torma, sült csirke vagy Beuschl. A "Sacher Eck" Florian Prelog finom bécsi ételeket szolgál fel a toque szintjén.
  Rennweg 1, Tel. 56 56 26

 • CAFE CENTRAL

  A tiszta kávéház nosztalgia. Rendszeresek jönnek az újság olvasás és vasárnap este a zongoramuzsikában.
  Gilmstr. 5, Tel. 59 20

 • KÉSZÍTMÉNYVÁLTÓ

  Itt vannak a legjobb sütemények a városban. Add hozzá a klasszikusokat, mint a petits fours és a csokoládék, valamint szokatlan édességek, mint a panettone csokoládéval és gesztenyével.
  Maximilianstr. 27, Tel. 58 61 80

 • szenig

  Hol találkozik az Innsbruck-színtér? Megmondjuk.

 • tűzifa

  A "Grauer Bär" szálloda boltíves pincéjében vonzóak a lángos grillből készült szaftos steakek. Közel a nagy koktélok a bárban.
  Universitätsstr. 5-7, Tel. 592 47 57

 • 360 ° BAR

  Vacsora előtt vagy után a városi csarnok legfelső emeletén található hűvös borozó a legjobb borok, koktélok és pezsgők legszebb helyszíne.
  Mária Terézia Str. 18, Tel. 56 65 50

 • VÁSÁRLÁS

  A legjobb címek egy hosszú vásárlási útra.

 • NAILS & STRUBELL

  A népszerű szépségbolt az ismert luxus márkák, mint például a Ligne St Barth természetes kozmetikuma, valamint az Etro által választott kézzel készített illatanyagok és vonzó kiegészítők.
  Schlossergasse 1

 • Šťastný

  A fésűk, kefék és szokatlan haj kiegészítők kultikus címe. A hagyományos bolt a szarv és egyéb természetes anyagokból készült fürdőszobai és konyhai eszközök kincsvadászata.
  Herzog-Friedrich-Str. 15

 • Haymon

  Az irodalom biotóp mottója alatt a világirodalom klasszikusai várnak itt a polcokon. Plusz minden új kiadás.
  Sparkassenplatz 4, haymonbuchhandlung.at

 • RESORT B

  Niche termékek, amelyek kíváncsiak arra, hogy eladják ezt a koncepciót. A cserkészet Daniel Matt szenvedélye, aki sokáig élt Londonban és Párizsban. A portfólióban: kortárs fényképezés, finom természetes kozmetikumok és kézzel készített edények.
  Erlerstr. 10

 • NUANCES

  Az üzlet kicsi, az ajánlat gyönyörű. A helyi divattervezők egyedülálló darabjai kézzel varrott, ékszereket és mindennapi eszközöket csak kis mennyiségben kapnak. A népszerű jóga ruhák ökológiai elvek szerint készülnek.
  Pfarrgasse 8

 • PAPETERIE ERNST SCHMID

  A Snakeskin névjegykártya tokjai, a Montblanc töltőtoll és az intelligens olvasólámpák mind ebbe a klasszikus írószerraktárba tartoznak.
  Leopoldstr. 2 + 4

 • TYROL ÜVEG

  Porcelán színek, egzotikus selyem párnák, Plexiglas bagolyok Swarovski kristályokkal - ha nem találod meg, amit keresel itt, senki sem adhatja el.
  Wilhelm-Greil-Str. 16

 • TERESA

  A divatboltok számára az első számú luxus butikok az óvárosban. Olyan címkékkel, mint Alexander Beckham Denim, Onstage vagy McQ Alexander McQueen.
  Erlerstr. 10

 • PETERA

  Az aktuális nadrággyűjtemény - a főnöktől, zárt vagy csábító - a butik divatos gerince. Pihenés közben eszpresszóval és cappuccinóval szolgálnak fel a bárban.
  Mária Terézia Str. 18, petera.at

 • FINK-NŐKÉN

  A neoromantika itt áll az előtérben. Patrizia Pepe női ruhákkal, Schumacher hűvös alkotásaival, a Young Couture pasztellszínű bundákkal.
  Mária Terézia Str. 24, finks.at

 • VIEW

  Látnivalók, amelyeket nem szabad kihagyni.

 • Hofkirche

  Bár Bécsben temették el, Maximilian császár sírja rendkívüli kincs. Ez magában foglalja: az üres szarkofág körül csoportosított 28 nagyobb bronzfigurát, az elhunyt rokonai emlékeivel és szerepmodelljeivel. Érdemes meglátogatni Andreas Hofer sírját és az 500 éves Ebert-orgonát.
  Universitätsstr. 2, tiroler-landesmuseen.at

 • KAISERLICHE HOFBURG

  Mária Terézia a 18. században újjáépített csodálatos épületet kívánta. A 25 rokokószalonon keresztül sokat tanulsz a Habsburgok életmódjáról. A férje portréi, Franz Stephan I és 16 gyermekük különösen közel álltak a császárné szívéhez.
  Rennweg 1, hofburg-innsbruck.at

 • TYROL PANORAMA

  A Bergisel hatalmas kör alakú festménye a Tyrol szabadságharcát 1000 négyzetméteren dokumentálja. Földalatti összekötve: az új Kaiserjägermuseum.
  tiroler-landesmuseen.at

 • CASTLE AMBRAS

  A reneszánsz kastély gyönyörű parkjával művészeti és páncélkiállításokat, portré galériát és Ambras vár koncerteket kínál.
  Schloßstr. 20, khm.at/ambras

 • Bergisel

  Az Arany Tető versenyzett. Zaha Hadid csillag építész által épített, a Jump Stadion 50 méter magas tornya a város egyik legfontosabb látványossága. Jó időben álom kilátás nyílik a néző platformról. A rossz időben az étterem jó konyhája kényelmes.
  bergisel.info

 • SWAROVSKI CRYSTAL WORLDS

  Az André Heller által Wattensben (12 km-re Innsbrucktól) tervezett 14 földalatti csarnokok Ausztria leglátogatottabb látnivalói közé tartoznak. Az 1895-ben alapított vállalat a precíziós kristályok legnagyobb gyártója. kristallwelten.swarovski.com
  Csillogó otthon is megtalálható a városban. Plusz egy bár és egy Art Space az első emeleten.
  Herzog-Friedrich-Str. 39, innsbruck.swarovski.com


Christine von Pahlen