Utazni

Kastélyszálló Elmau

Anonim

Gyermekek pihenése: Bár a legtöbb wellness-hotel suttogása jó dolog, a gyerekek többet örülnek az Elmau-kastélyban. Sabine Maeulen a Jonathan családjával a Family Spa óriási medencéjében dagadt, a hammamban kényeztette magát, és masszírozta a fürdőszobában, Jonathan pedig a játszószobában volt.

Spa-Check: Gyerekekkel pihenjen a "Schloss Elmau" közelében Garmisch-Partenkirchen közelében.

Úgy tűnik számomra, hogy a kettős munkavégzésű nők (gyermekek és munkák) kategóriájába tartoznak? Mostanáig úgy éreztem, hogy mindent jól kaptam. De: Amikor a " Gyermekkori Gyógyfürdő " témájú szerkesztői értekezleten beszéltünk, hirtelen 20 pár szempár állt rajtam - mintha csak az utódokkal lennék itt?
Kevesebb, mint három héttel később a Stefan (aki a sofőrrel játszik) barátnőjével és Jonathan fiaval (alig 2 év alatti, alszik) ülök az autóban, és élvezze a békét, ami a Garmisch jel után üdvözöl minket. A Schloss Elmau annyira szép, hogy minden képeslap álmodik. Az egyik oldalon a durva Wetterstein terület, a másik oldalon rétek és legelők. Igazán fejedelmi hely az 5 csillagos szálloda számára.

Az Elmau-kastély 1914/16 között épült épület.

A recepció: nagyvonalú, nyitott kandallóval és lenyűgöző relaxációs kanapékkal. A lakosztályunk tető alatt varázslatos. Lenyűgözi a stílusos belső tér a Zen hangsugarakkal és a csodálatos kilátással a hegyekre, Jonathan ünnepli a hatalmas kádat és a nagy ágyra ugrik. Most gyorsan csomagolja ki és fedezze fel a szállodát.
Schloss Elmau (kétágyas szoba félpanziós ellátással 340 euróról) a Luxury Spa és a Cultural Hideaway. Sőt, a vendégeknek számos eseményt kínálnak: olvasmányok, jazz és klasszikus koncertek, beszélgetés, minden a legmagasabb szinten. Vannak különböző gyógyfürdők is: a fürdőház (3000 négyzetméter, csak felnőtteknek), egy hammam, egy termálfürdő kívül (csak nyáron), egy bensőséges hölgyvíztükör, valamint kisebb csoportok magánkórházai.
Az 1500 m²-es családi gyógyfürdő pedig fedett medencével, szaunával, gőzfürdővel és gyermekek és serdülők kezelésére alkalmas helyiségekkel rendelkezik. Természetesen Jonathan még mindig túl kicsi ahhoz, valamint a sok művészeti, zenei, tudományos és irodalmi műhely számára, amelyet minden korosztály számára kínálnak. Azonban a következő évben Jonathan már részt vehet úszási órákon, és a szemem láttára belépett a boldog arcra, mint egy pubertálé.
De most a játszószoba a megfelelő hely, ugyanolyan szakmai és szerető gondozással.10 és 21 óra között el tudtam hagyni Jonathant - amit persze nem csinálok. De két részletes kezelés csak nekem kell benne ebben a hétvégén. És bűnös lelkiismeret nélkül.
Amit még mindig felfedezünk szállodai kirándulásunkon: csodálatos könyvesbolt, gyönyörű gyermekek és serdülők irodáival is, divatbolt, belső és szépségbolt, két koncertterem és két könyvtár - az Elmau Schloss nem csak arról szól, hogy a fizikai jólét, de mindig az elme. A hat étterem közül választhatjuk a kényelmetlen " La Salle " -t. Itt a gyerekek szívesen fogadják a kedvenc ételüket délben, a szülők nélkül.

A Bathhouse Spa: A teljes békés és pihenő oázis a felnőttek számára.

2. nap: Jonathan egy vonatot épít a rendezővel a játékszobában, és végül el tudok menni a kétszintes fürdőházba. A béke menedéke a játék neve, amikor a gyógyfürdőkről van szó. Itt a teljes testű koncepció valósággá válik. A terápiás szobák az első emeleten helyezkednek el: Mint az egész szállodában, természetes anyagok, ázsiai elemek, és újra és újra a hegyek fantasztikus kilátása.
A spa menü gigantikus: klasszikus masszázsok, Lomi Lomi, Shiatsu, Ayurveda, masszázs technikák Thaiföldről és Dél-Afrikából, mindenféle arc- és testkezelések, még a víz alatti gyógymódok is. Dr. Imön König, a fürdő vezetője egy 90 perces relaxáló masszázst dolgozott ki nekem, és legkésőbb a kanapén más szférába merüljek. A felmelegedett olaj és a szakértő kezek a többit …
Másnap - Jonathan jó és lelkesen belépett a játszószobába - a programban hammam kezelés zajlik.Kapok (talán a legnagyobb és legszebb hammam Isztambulon kívül) bemutatója az igazi peeling művészetének. Először egy kis gőzös izzadság, és a kemény, tükör-sima márványpadlóra megy. Juta kesztyűvel erőteljesen dörzsöltem, majd mosószer van szappanos vízzel, amelynek habja hamarosan felépül, mint egy kis hegy a testemen. Nagyszerű élmény egy fantasztikus környezetben - de az én nagyon száraz bőrem egy kicsit irritált először.
Délután tiszta gyerek szórakozás a Family Spa-ban. Jonathan az XXL medencében fröcsköl, megpróbálja ki a sok zuhanyzót - azt hiszi, hogy paradicsom, és senki sem ellenzi a gyerekeket. Az apja vacsorázik, és csodálkozik azon, mennyire pihentek mi ketten gondoskodunk ezekről a csodálatos napokról.
Sabine Maeulen