Utazni

Amszterdam város útmutatója

Anonim

Dollhouse kozmopolita hangulattal. Lenyűgöző: az óváros. Super: a kreatív körzet. És az emberek? Európa leginkább nyugodt. A MADAME a legjobb címeket és hotspotokat kínálja Önnek Amszterdamban.

Amszterdam kikötővárosa több mint 1.280 hidat tartalmaz - ami lényegesen több, mint Velence mintegy 426 híddal.

Amszterdam: Észak-Velence
Néhány évvel ezelőtt az európai kikötői városok lakói gyakran éltek háttal a tenger felé. Amszterdamban is. Csak amikor a trendcserkészek és a várostervezők újra felfedezték a régi raktárak, raktárak és vámépületek varázsait, amellyel egy új korszak kezdődött Amszterdamban - Barcelona, ​​Hamburg és Buenos Aires mellett. Néhány év alatt az Oostelijk Havengebied, amelyet akkoriban feledésbe merültek, átalakult egy keresett lakóövezetbe a város keleti részén.
Négy félsziget, ilyen egzotikus nevekkel, mint a Java vagy a Borneo, olyan átfogó módon épültek fel, hogy a teraszok és a kertek kiaknázódtak a tetőre a helyhiány miatt. A hűvös ipari formatervezés és a raktárak bemutatótermek, koncepciós üzletek, belső üzletek szolgáltattak. Középen: a Muziekgebouw, mint jazz koncertek és nemzetközi zenei rendezvények helyszíne. A nap folyamán a vásárlási rajongók a Jan Schaefer Brug-n keresztül az új divatos negyedbe kerülnek. Esténként a párt emberek követik a vacsora- és táncversenyeket a klubokban, mint például a "Panama", a színpad, a bár, a bisztró és a táncparkett a régi kikötői közigazgatásban, vagy a "Odessa" (Veemkade 259), úszó kávézó. Étterem, ahol a későbbi órákban erőszakosan megindult.
A csatorna városa és a kúttal teli házak megkülönböztethetetlen változataikból élnek. Néhány szám: a 780 ezer fős metropoliszban 600 000 kerékpáros utazik le a macskaköveken és a csatorna bankjain. A 6800 műemlék épületben és 90 szigeten, amelyek számtalan híd és móló kapcsolódnak, Amszterdam történelmi szíve Európában a legnagyobb. Régi és új hippik az úgynevezett kávézókban, ahol a mai napig Afganisztánkat árulják, alakítják a régi Jordaan és De Pijp munkásosztály képét, valamint sikeres fiatal tervezőket a "nagy Negre Straatjes" "a maximális képzelőerő.
A Prinsengracht, a Herengracht és a Keizersgracht közötti kilenc utca négyzetének a város abszolút filetje. Sehol máshol a vintage üzletek, Grand és Bruin kávézók, ékszerek és divatboltok összegyűlnek egy olyan kis helyiségben, mint itt. Az ázsiai konyhák repertoárja Japántól Indonéziáig terjed. A sushi-tól a satéig. De a helyi séfek legfelső éttermeiben egyértelműen visszatérnek a regionális termékekhez, például a fehér spárgához, a fűvel táplált bárányokhoz és az arany sajt kenyerekhez. A szívélyes házias ételkészítés, mint például a füstölt kolbászt tartalmazó borsóleves és a tipikus amszterdami "Gezelligheid", nagyobb valószínűséggel tapasztalható a piros lámpán, ahol a buxom hölgyek az üzletekben reklámoznak az üzletekben. Kicsit azonban tisztázzák helyüket a művészek, a kreatív szakácsok és a fiatal divattervezők számára

Amszterdam: A legjobb címek és hotspotok


Szép élet
Pulitzer
Valódi életminőség 25 történelmi városi házban a 17. és 18. századból. A Prinsengracht és a Keizersgracht csodálatos együttese összesen 230 deluxe szobát és lakosztályt kínál. Az Ocean's Twelve-nál végzett lövöldözés során George Clooney és az ő gazemberje órákon át ostromolták az elegáns bárat - télen a legkívánatosabb helyek a pattogó kandalló. Mikor meleg, a reggelit a modern művészet díszített udvarán szolgálják fel. Kétágyas szoba 290 eurótól.
A Főiskola
A kortárs tervezett butikhotel különleges tulajdonsága: Szinte az egész személyzet olyan szállodai diákokból áll, akik a lehető legjobb szolgáltatást nyújtják. Csodálatos: a 43 szoba rendkívül nagy fürdőszobával rendelkezik. Az egykori iskola eredetileg átalakított gimnáziumában Pepijn Schut séf emlékeztet a gyermekkora során megtanult fűszerekről, mint például a fahéj, ánizs és szerecsendió, miközben ínyenc menüket tervez. Kétágyas szoba 185 eurótól.

A Dylan
Az elegáns design hotel távol-keleti hangulata az első tulajdonos Anoushka Hempelt emlékeztet. Richard von Battenberg építész a 33 szobát és nyolc lakosztályt választotta szokatlan színeknek, például rózsaszínnek és málának, exkluzív fürdőszoba háttérképeknek és XXL ágyaknak. Ha szerencséd van, élvezheti a koktélt a kertben a hírességes rendezők társaságában, mint Lenny Kravitz és Kylie Minogue.Kétágyas szoba 475 eurótól.
Amstel
Mivel az Amstel partján fekvő cukrászati ​​pincészetet 1867-ben megnyitották szállodaként, számos kiemelkedő személyiség maradt itt. Ma kedvelik a vendégek, akik szeretnék élvezni a nyugalmat, a régi nagy szállodai életstílust és a folyó és a város feletti teraszról nyíló kilátást. Az ínyencek nem tudják elfojtani egy estét a La Rive városában, a város egyik csillagos éttermében. Kétágyas szoba 395 eurótól.
Hét egy hét
A művészet, a gyertyák, a párnák, az antik tárgyak és a friss virágcsokrok díszes mögött a korábbi divattervező, Kees van der Valk kézírása szerepel. Az opera táncosok és a nászutasok nagyon értékelik ezt. Eredeti: A nyolc lakosztály nevét szerzők és írók nevezik. Kétágyas szoba, minibár, ágyas reggeli és délutáni tea 425 euróból.
Holland konyha
De Kas
Valószínűleg nincs második hely a városban, ahol a hagyományos holland konyha remekül főzött, mint az 1920-as évek üvegházának üvegtetője alatt a Frankendael Parkban. Gert Jan Hageman csillagkészítő egy ragyogó zöld poklot hozott létre egy gyógynövényes kertben, ahol délutánonként négyen és este, öt tálcán dolgozza fel a friss friss termékeket.
Visaandeschelde

A kacsa-máj és a szarvasgomba-dresszing és a legendás Fruits-de-mer lemez között nehéz a döntés: a kagylók, az osztriga, a garnélarák és az Északi-tenger rákjai olyan jégen vannak elhelyezve, hogy emlékeznek egy régi mester csendéletére. Természetesen a klasszikus borsólevél is rendelkezésre áll.
Greetje
A holland konyha reneszánsz és kifinomultsága alatt René Loven konyhacsapata figyelemmel kíséri az ország minden tartományát. Fríz hagymás leves, füstölt angolna az Ijsselmeerből és sertés ragu Limburg stílusban a klasszikusok közé tartozik.
Caffé van Puffelen
A "Bruins" kategóriába tartozik, a hagyományos kávézókban, ahol mindig valami történik. A gyönyörű régi étkező magas mennyezete alatt és a nyáron kívül modern holland szolgált. Különösen finom: lazac, cékla sáfrányszósszal.
A trendnek megfelelően
tizenöt
Az Amsterdamer Dépendance helyszínével a híresség szakács Jamie Oliver a Docklands új divatos negyedében mutatta be látnivalóit. Az egykori gyár csarnokának nyitott konyhájában 15 fiatal séf lenyűgözi a könnyű, egyszerű finomságokat az angol mester ötleteinek megfelelően.
Yamazato és Ciel Bleu
Gasztronómiai élmény: Az Okura hotel két tetővel ellátott étteremmel rendelkezik: az Oshima konyha, a hagyományos kaiseki főzés mestere, Yamazato legjobb haltermékeit szolgálja fel, kilátással a japán kertre, ahol a koi halak úsznak a tavakban, A 23. emeleten egy pohár pezsgő a Huszadik Harmadik Barban készül a francia ihletésű, kétcsillagos Ciel Bleu konyhára.
Harkema
Az egykori dohányraktár elegáns bárjában jéghideg pezsgőt vagy egzotikus koktélt kínálnak aperitifként. A nyitott terű modern söröző a nemzetközi klasszikusokra, például a Caesar Saladra vagy a Carpaccio-ra összpontosít, a velencei Harry bár receptjének megfelelően.
Café Luxembourg
Még vasárnap, amikor a szomszédos művészeti piac látogatói találkoznak a hétköznapokkal - akár a stílusos Art Deco környezetben, akár az üvegezett teraszon.
A nomádok
A város egyik legnépszerűbb etnikai éttermében az egzotikus specialitások a keleti csillogásban szolgálnak. A hangsúly az észak-afrikai konyha finomságairól szól - kis nyugati hangulattal.
Vacsora, italok és tánc
Supperclub & Supperclub Cruise
A négyfogásos meglepetés menük, zenés műsorok és bizarr előadások a vendégek lolleln a loungy XXL ágyak. Az alternatíva: sok szórakozás egy vacsorázó klubklubon pezsgős bárral, italokkal és tánccal négy fedélzeten.
Odeon
A legjobb hely - a bár, a söröző és az étterem mellett - az egykori koncertterem: ahol az amszterdami szimfonikusok egyszer játszottak, a jelenet most sziklákra készül a házban. A költészetek olvasásakor William I király tiszteletbeli kastélya előadásként szolgál.
eső
Az este a minimalista-távoli keleti koncepció klubban kezdődik, új holland és nemzetközi konyhával. Késő órákban a vendégek táncolnak az asztalok között, miközben a DJ lefagy.
Panama
A Docklands ipari formatervezése a hideg koncepció fekete-és vörös stílusát hangsúlyozza. Sokan csak egy italra vagy egy szendvicsre jönnek, mások a Dine & Dance csomagot vagy a népszerű gyors társkereső eseményeket foglalják le.

Vásárlás öröm
De Negen Straatjes
Ezekben (valójában kilenc) Strassenben mindent kapsz, amit a szíved vágy. Antik órák: Amsterdam Watch Company; Mindenféle retro tárgy: Nic Nic; nagyszerű kézműves csizmák: Terra; Etnikai ékszerek és sálak: SAS Design; Top design: van Ravenstein; Super Vintage: Laura Dols; nagy zsákok: Hester van Eeghen; Gyarmati kincsesláda: Trunk. Megállóhelyek: Café Américain; Bistro Envy; Brasserie Loup.
Shoebaloo
Dior, Prada csizma, kultikus cipők Dirk Bikkembergs: a cipőfétisisták imádják!
De Looier
A fedett művészeti és régiségek piacán, a korábbi munkásosztálybeli Jordaan negyed szívében, a több mint 80 eredeti stand közül az egyik biztosan megtalálja.
Droog otthon
A kilencvenes évek elejétől Renny Ramakers a legszebb designt értékesíti 2004 óta egy régi belvárosi épületben. Csillaguk: Tejo Remy, Maarten Bas és Marcel Wanders.
Puccini Bomboni
Itt vannak mennyei csokoládék vaj és cukor nélkül. Egy igazi Dorado a kalóriatudatos édes fogak számára.
Nézd a művészetet

hab
A modern fotográfiai múzeumban lenyűgöző képdokumentumok találhatók fiatal tehetségekről és nagyszerű csillagokról, mint például a jól ismert divatfotós Mario Testino.
Stedelijk
A klasszikus múzeumi épületet egy modern platform kibővítette. Az állandó kiállítás olyan neveket tartalmaz, mint Picasso, Beuys, Warhol és de Kooning.
Hermitage Amszterdam
Tavaly a híres Szentpétervári Múzeum ága megnyílt az Amstelhofban.
Tassenmuseum
(Német: Taschenmuseum) Az elmúlt 500 év során több mint 3500 rendkívüli kézitáska és utazási alapanyag található itt. Kincslelet: a múzeumi bolt új tervezői modellekkel.
Museum of Loon
1602-ben Willem van Loon a legendás holland kelet-indiai társaság egyik alapítója volt. 1973-ban a családja egy csodálatos kertet és a művészeti gyűjteményt nyitotta meg a nagyközönségnek.