Utazni

Franciacorta: Egy utazás a nyár legfinomabb pezsgőjéhez

Anonim

Bella Italia: ahol a pezsgőbarátok paradicsoma otthona. Ínyenc út.

Milyen látványosság: a Castello Bonomi a Franciacorta szőlőültetvényein teljes mértékben pompázik

A Franciacorta

Szép és elegáns: a Cappuccini Resort reggelizőtere

Az Iseo-tó, az erdei és tereputak, a kisebb közösségek és a lélegzetelállító tájak között a Mekka borkóstolók számára. Pontosabban, a legjobb pezsgő oázisa - a Franciacorta.
Több mint egy óra autóút Milánótól, a Cityline tágas síkságokká és számtalan hektár szőlőgé alakul át.


Maradj a Cappuccini Resortban

A dombon található a "Cappuccini Resort" idéző ​​egykori kolostora. Az édes olasz reggeli, medence és spa részleg, valamint a szobák kivételes és szeretetteljes dekorációja több mint meghívást nyújt. Mágikus légkör, amely történelmet hozott. Gyönyörű terrakotta padló, antik fából készült bútorok és egy kis francia báj megidézi Önt.
Az üdülőhelyről gyorsan eljuthat a jól ismert pincészetekbe, mint például a Guido Berlucchi, a Castello Bonomi, a Corte Aura és a Monte Rossa - mindegyik saját történettel és biztosan érdemes meglátogatni, beleértve a borkóstolást is.

Borászatok: ahol a Franciacorta felmerül

A legmagasabb listán a váratlan borkóstolóknak, Castello Bonominak kell állnia. 2017-ben évente többször szavaztak a Lombard Pincészetről. A Bonomi kastély, a Monte Orfano dombján, Coccaglio településén emelkedik, és a gleccserekhez való közelségének köszönhetően egészséges ásványi anyagokkal gazdag ízű. Évente körülbelül 120 000 palackot állítanak elő.

Érzés -10 fok: A pincészetek sötétek és hidegek, hogy megakadályozzák az ízveszteséget

Corte Aura
A Corte Aura pincészet Franciacorta egyik legfiatalabb pincészete.2009-ben életre kelt Federico Fossati, és Adro városában található, Franciacorta szívében, tökéletesen művelve a Chardonnay és a Pinot Noir. A borászat szimbóluma: a teknősbéka, amely metaforikusan áll a Franciacorta termelésére. Bor-ismerők tudják: az idő a lényeg, és mint a teknős, időt és türelmet igényel.
Monte Rossa
Valószínűleg Franciacorta legszebb borászata: 1972-ben Paolo Rabotti vállalkozó, felesége, Paola segítségével felvette a borkészítés kihívását. Milyen borkóstolásra számíthat: Hihetetlen helyszín panorámás kilátással a városra, exkluzív belsőépítészeti pincére, vidám és ambiciózus hölgyre és személyes kedvenc borunkra - de később is.

Gourmet tippek Franciacorta-ban

Idillikus: a Monte Rossa tökéletesen elrendezett szőlőskertjei

Az igazi ínyenceknek köztünk, Villa Calini- nak a Coccaglio-ban található vacsora helyén kell lennie a listán. Nem csak az exkluzív helyszín és a lélegzetelállító homlokzat érdemes meglátogatni, a mediterrán konyha is lenyűgöző. Az összetevők a közvetlen területről származnak, természetes eredetűek és a kenyér is szeretetteljesen házi készítésű. Ha szeretsz meglepetéseket, rendelje meg a 8-fogásos vacsorát természetesen a megfelelő borkísérettel.Az ízérzéketek felrobbannak örömmel, ígérem.
Fun Facts: Bárki, aki úgy gondolja, hogy a pizza, a tészta és az arany nehezen talál valami vegánt vagy gluténmenteset Olaszországban, téves! Találkoztunk Európa egyetlen vegetáriánus sztárja, Pietro Leemann, Guido Berlucchini, aki azt mondta nekünk, hogy az olaszok többsége naponta háromszor búzad el, és túlzott túlérzékenységet mutatott az idő múlásával. Ezért fontos figyelni a gluténmentes élelmiszerekre. Az eredmény: gluténmentes alternatívákat kapsz szinte mindenütt Olaszországban.

A szerkesztők borja

A (z) MADAME () által megosztott bejegyzés 2010. június 4-én, 11:18 PDT-n

Világos: a Franciacorta egyértelműen a nyár borai. A pezsgő könnyen emészthető és nemcsak aperitifként használható, de élvezhető a halak, a húsok és a halak mellett is. A legjobb, hogy a bort vagy a pezsgőtől eltérően a legtöbb ember nem panaszkodik a fejfájásról vagy a másnaposságról, miután elfogyasztották. Hát akkor: Salute!
A Francia Arany DOCG rozé, a Corte Aura terméke, 75% Pinot Noir és 25% Chardonnay. Mindenféle halételhez vagy enyhén vörös húshoz tökéletes. A tökéletes kóstolás hőmérséklete 6 fok.
A Franciacorta DOCG Brut, amely 100% Pinot Noirből áll, legalább 36 hónapig érlelődik. Gyengén gyümölcsös és virágos, tökéletes a halak és a zöldségek, valamint a hideg sertéshús vagy a sertéshús.
Kiemelésünk a Francia Rózsa Cabochon Rosé Brut a Monte Rossa-tól.Szőlőborként legalább 60 hónapig tart, hogy megkóstolják. Csak a kedvező tulajdonságokkal rendelkező években áll elő, legutóbb 2001-ben, 1995-ben és 1992-ben. 57% Chardonnayból és 43% Pinot Noirból áll. Hihetetlenül finom, kissé krémes és finom.

A Franciacorta Nyári Fesztivál

Egy kis bennfentes tipp azoknak, akik Franciacorta-t szeretnek az A-tól Z-ig: Négy hét alatt a Franciacorta Sumemr Fesztivál júniusban kerül megrendezésre. Minden hétvégén egy másik téma van, amely mindig érvényes: élvezze a különböző szakácsok finom ínyenc ételét, és megkóstolja a bort. Határozottan érdemes meglátogatni!