Utazni

Mindössze négy óra repülést a paradicsomba

Anonim

A tökéletes szálloda egy luxus, hosszú hétvégére: A szerkesztő az éjszakát a világ egyik legszebb szállodájában, a Royal Mansour Marrakechben töltötte, és úgy érzi, mintha egy keleti tündére utazott volna.

A Royal Mansour Marrakech nyitott előcsarnoka

Marrakech - ahol a mesék valóra válnak Az "Egy ezer és egy éjszaka" mesék mindig hasonlítanak a Kelet legszebb helyeinek leírásához. Az Aladinról, Ali Baba-ról és Sindbadról szóló történetekben az elrabolt hercegnõk felszabadulnak, és elszabadulnak a szabad hercegnõk - ez a középkori Filou. Másrészt még mindig van egy kis idő, hogy arany kincseket találjunk, és megszabaduljunk az igazságtalan uralkodóktól.
A keleti mesék még soha nem vesztették el érdeklődésemet.Külföldi és ismeretlen maradt felnőttkorban a leírt jelenetek. A hősökkel párhuzamba állok a zsúfolt sósok, a kemény viselõ agyag nyugtató érzése a bőr alján és a friss menta tea illata az orromban. Mivel a Grimm testvérek csomagolhatják a vörös tevékeket.

A Koutoubia mecset Marrakech egyik leghíresebb látnivalója.

Mindig is szerettem a Scheherazade történetét.Minden este a fiatal nő bátran mondja a királynak egy történetet, hogy hajnalban megszakítja izgalmas helyet, és a következő hajnalig folytatódik. Ezzel nem csak a király fájdalmát gyógyítja meg, hanem sok nő életét is megmenti. Pragmatikusként ez a mesék kevésbé lenyűgözött az erkölcsiséggel, inkább a gyakorlati megvalósítással: hogyan sikerült Scheherazade minden este visszatérni a királyi palotába egy új, lenyűgöző történettel?
A Marrakech Hotel Royal Mansourben tett látogatásom óta tudom a választ. És ezer és egy éjszaka nem lenne elég ahhoz, hogy körvonalazódjon.

A legszebb szállodai előcsarnok, amit valaha láttunk