zvijezde

Angelina Jolie želi pomoći izbjeglicama u Grčkoj

Sunitske izbjeglice u centru sukoba u Iraku (Lipanj 2019).

Anonim

Angelina Jolie (40, "Maleficent") putovala je u Grčku na važnoj misiji u srijedu. Kao što je objavljeno, među ostalim, "Daily Mail", glumica je također trebala razgovarati s grčkom vladom kao posebnim izaslanikom UNHCR-a za izbjeglice UN-a. Cilj je donijeti sve manje propadajuće humanitarne situacije izbjeglica u zemlji pod kontrolom.

UNHCR ambasador dobre volje

Prema "grčkom reporteru", Jolie je prvi put posjetila luku Piraeus i tražitelji azila koji su tamo bili smješteni. Zvijezda je stigla dalje do ostalih područja Atene, gdje su smješteni izbjeglice. "Ovdje sam da naučim i razgovaramo s vama i agencijama i vladom kako bismo saznali što se ovdje događa, u redu? Pokušajte ostati jaki", rekao je Jolie za Daily Mail izbjeglice dječaka. Kasnije je upoznala grčki premijer Alexis Tsipras.

U utorak, 40-godišnja je već bila slična posjeta Libanonu. Tisak je rekao Jolieu da je "tragično i sramno" da je mir u Siriji tako daleko. Odgovornost je međunarodne zajednice da se riješi korijena izbjegličke krize - rata na Bliskom istoku. Trenutno u Libanonu ima više od milijun Aramejaca koji su tamo ostavili svoje domove zbog strašnih uvjeta tamo.