zvijezde

Umro je status quo glazbenik Rick Parfitt

Musicians talk about Buckethead (Lipanj 2019).

Anonim

Glazbenik "Status Quo" Rick Parfitt je mrtav, gitarist je umro u dobi od 68 godina, kako je voditelj benda objavio na Facebook stranici britanskih rockera. Prema tome, Parfitt je umro u bolnici u Španjolskoj zbog infekcije.

Glazbenik je u četvrtak već primljen u kliniku u Marbelli jer su nakon operacije ramena bile komplikacije. Rođen 12. listopada 1948. odrastao je u malom gradiću južno od Londona i naučio svirati gitaru kad je imao jedanaest godina, nadahnut "King of Skiffle" Lonnie Doneganom. Godine 1967. Parfitt se pridružio status quo-u. Nakon prvih psihodeličkih izleta poput 'Pictures Of Matchstick Men', bend je napravio proboj početkom 70-ih s nizom grubih udaraca poput "Paper Plane" ili "Caroline".

Nakon toga, Status Quo rijetko odstupio od recepta za uspjeh - privlačne melodije, tri akorda - i prodao više od 120 milijuna zapisa. Godine 1985. igraju "Rocking All Over The World" na početku 'Live Aid' Bob Geldofa i donijeli 100.000 ljudi na londonskom Wembley stadionu. Parfittov prvi brak razbio se kad mu je njegova dvogodišnja kći Heidi utopila u bazenu u svojoj kući u Surreyu. Drugi je patio od priče njegove žene i izuzetne uporabe alkohola i droga. Sa svojom trećom suprugom Lyndsay Whitburn i njihovim blizancima, posljednji put je živio u španjolskoj Malagi.

Njegov pretjerani životni stil imao je kasne posljedice: 1997. preživio je prvi srčani udar, nakon čega je uslijedio rak laringoze i dva druga srčana udara. Četvrti je imao u lipnju 2016. nakon koncerta u Turskoj - nekoliko minuta Parfitt je bio "gotovo mrtav", rekao je voditelj benda.

U listopadu 2016. Parfitt je najavio da više neće biti u status quo-u. Napušta ženu Lyndsay Whitburn i četvero djece.